Mainos

Palkansaajilta jyrkkä ei Teknologiateollisuuden palkkatarjoukselle

Palkansaajapuoli on torjunut Teknologiateollisuuden illalla jättämän palkkatarjouksen. Neuvottelut työnantajien palkka-ankkuriksi kaavailemalla alalla ovat keskeytyneet.

Palkansaajien edustajat pitävät työnantajien tarjousta törkeänä. Siinä palkkoja olisi korotettu tänä vuonna yhdellä prosentilla ja ensi keväänä 0,9 prosentilla.

- Neuvotteluissa on sellainen tilanne, että työnantaja on jättänyt hävyttömän tarjouksen ja sen johdosta olemme keskeyttäneet neuvottelut. Informoimme valtuustoamme huomenna, kun se kokoontuu, sanoi Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Metalliliitto ja muut alan palkansaajajärjestöt vaativat 4+2 prosentin korotuksia.

Työnantajapuolen mukaan ylisuuret korotukset aiheuttavat suomalaisten yritysten kilpailukyvyn ja kannattavuuden heikkenemistä, jolloin investoinnit ja työllistämismahdollisuudet Suomessa vähenevät. Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Risto Alanko uskoo, että palkkatarjous osoittaa kansallista vastuunkantoa työllisyydestä vaikeana aikana.

- Selvästi tässä on nähtävissä se, että tällainen ehkä väärillä peruslähtökohdilla asetetut ylisuuret odotukset ovat jotenkin virittäneet näkemykset väärälle tasolle ja mielestäni niillä eteenpäin meno olisi vastuutonta tässä tilanteessa, Alanko perustelee.

Neuvottelut ainakin hidastuvat

Maltillisen ja kattavan työmarkkinasopimuksen aikaansaaminen ei siten ratkea huomenna, vaan neuvottelut hidastuvat viikonlopun ajaksi.

- Työntekijäpuolen tyrmäys tuskin helpottaa neuvotteluratkaisun aikaansaamista, mutta niin kuin työmarkkinakuvioihin kuuluu, nyt viikonloppuna jännitys kohoaa. Lähipäivinä näemme ehkä uusia käänteitä, arvioi MTV3 Uutisten politiikantoimittaja Vesa Kallionpää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.