Mainos

Palkansaajien nimellisansiot kasvoivat reilut neljä prosenttia

Palkansaajien nimellisansiot nousivat huhti-kesäkuussa 4,1 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Sopimuskorotusten osuus noususta oli noin kolme neljäsosaa. Ansiotasoa kohottivat myös palkkaliukumat ja palkansaajarakenteen muutokset. Tämä selviää Tilastokeskuksen ansiotasoindeksin ennakkotiedoista.

Kuluttajahintojen noususta puhdistettu reaaliansioiden vuosikasvu oli toisella neljänneksellä 3,2 prosenttia. Reaaliansioiden kasvu oli nopeinta lähes seitsemään vuoteen, koska kuluttajahinnat nousivat hitaasti.

Palkansaajien nimellisansiot kohosivat toisella neljänneksellä viime vuoden vastaavasta ajasta valtiolla keskimäärin viisi prosenttia, yksityisellä sektorilla neljä prosenttia ja kunnilla 3,9 prosenttia.

Palkansaajien säännöllisen työajan keskiansio oli huhti-kesäkuussa noin 2300 euroa kuukaudessa. Miehet ansaitsivat keskimäärin 2520 euroa ja naiset 2060 euroa. Kuukausipalkkaisten keskiansio oli noin 2390 euroa ja tuntipalkkaisten laskennallinen kuukausiansio 2020 euroa.

Tilastokeskuksen ansiotasoindeksi mittaa palkansaajien ansioiden kehitystä säännölliseltä työajalta. Ansioista ei ole vähennetty veroja eikä veronluonteisia maksuja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.