Mainos

Palkansaajat: Veronkevennysten ajoitus hyvä

Palkansaajien tutkimuslaitoksen PT:n ennustepäällikkö Eero Lehto arvioi, että hallituksen esittämien veronkevennysten ajoitus on hyvä. Ne tukevat oikeaan aikaan talouskehitystä, joka on hidastumassa.

Lehto huomauttaa, että nyt olisi tilaisuus myös aikaistaa julkisia investointeja talouskehityksen tukemiseksi. Nopeasti jäähtyvälle rakennusalalle on syntymässä vapaita resursseja, jotka olisivat käytettävissä.

PT joutui pudottamaan tuntuvasti talousennustettaan viime keväästä. Tiistaina julkaistun uuden ennusteen mukaan kokonaistuotanto kasvaa ensi vuonna vain 1,7 prosenttia, kun aiempi arvio oli 2,8 prosenttia. Tämän vuoden kasvu on 3 prosenttia.

Suomen talous ei kuitenkaan ole menossa taantumaan, vaan kyseessä on laskusuhdanne. Työttömyysaste putoaa tänä vuonna mutta kääntyy ensi vuonna hienoiseen nousuun.

Nopeasti kiihtynyt inflaatio on syönyt kuluttajien ostovoimaa. PT arvioi, että kuluttajahintojen nousu alkaa hidastua jo tämän vuoden aikana. Ensi vuonna inflaatio painuu alle 3 prosenttiin, kun tämän vuoden inflaatio kohoaa yli 4 prosenttiin alkuvuoden kovien hinnankorotusten takia.

Kovin inflaatiopaine tulee elintarvikkeista, joiden hinnat nousevat tänä vuonna kahdeksan prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.