Mainos

Palkansaajan ostovoima alenee yli prosentilla

Veronmaksajain Keskusliiton mukaan kuntien veroratkaisut syventävät ostovoiman pudotusta tulevina vuosina.

Tuoreiden Veronmaksajain Keskusliiton vero- ja ostovoimalaskemien mukaan keskituloisen palkansaajan ostovoima alenee 1,1 prosenttia ensi vuonna ja puoli prosenttia vuonna 2015. Yhteensä ostovoima alenee 1,6 prosenttia vuoteen 2015 mennessä, laskee Veronmaksajain Keskusliitto.

Ostovoiman aleneminen voi myös jatkua vuonna 2015

Ostovoiman alenemisen lisäksi verotus kiristyy. Veronmaksajain Keskusliiton mukaan esimerkiksi keskituloisen 3180 euroa kuussa ansaitsevan veroprosentti nousee tämän vuoden 30,4 prosentista 31,0 prosenttiin ensi vuonna ja 31,1 prosenttiin vuonna 2015.

Keskusliitto varoittaa, että jos kunnat jatkavat kunnallisveron korotuksia myös vuonna 2015, ostovoima uhkaa edelleen alentua ja verotus kiristyä vielä laskettuakin enemmän.

Veronmaksajain Keskusliiton vero- ja ostovoimalaskelmissa on otettu huomioon muun muassa keskimääräisen kunnallisveroprosentin nousu, työeläkemaksujen ja muiden sosiaalivakuusmaksujen muutokset sekä työmarkkinaratkaisujen ja tuoreiden suhdanne-ennusteiden perusteella arvioidun ansio- ja hintakehityksen vaikutukset veroihin ja ostovoimaan. Lisäksi laskelmissa on otettu huomioon hallituksen esittämät veroperusteet.

Toimitusjohtaja pettynyt kuntiin

Tiedotteessa Veronmaksajien toimitusjohtaja Teemu Lehtinen kertoo pettyneensä kuntien veronkorotuksiin. Hänen mukaansa verojen korottaminen ei ole kestävä ratkaisu. 

Lähes puolet kunnista nostaa ensi vuonna kunnallisveroprosenttia. 

– Moni kunta on ajamassa itseään pahaan umpikujaan, jossa kunnallisveron jatkuva korottaminen osaltaan ruokkii kiristyvien verojen, hiipuvan ostovoiman ja heikkenevän työllisyyden supistuvaa kierrettä, tiedotteessa lausutaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.