Mainos

Palkansaajakeskusjärjestöt tukkanuotasilla kasvuohjelmasta

Akava ihmettelee, miksi se jätettiin pois kahden muun palkansaajakeskusjärjestön valmistelemasta Suomen kasvuohjelmasta.

Kaikki kolme keskusjärjestöä sopivat joulukuussa tiivistävänsä yhteistyötä.

SAK ja STTK laativat syksyn aikana Suomelle kilpailukyky-ohjelman, eikä Akavaa kysytty mukaan.

Ohjelmassa etsitään Suomelle ns. positiivisempaa kasvunäkymää. Esimerkiksi vaaditaan lisää panoksia vuokra-asuntotuotantoon, väylien kunnossapitoon, tutkimus- ja kehitystyöhön sekä koulutukseen.

- Kävimme SAK:n puheenjohtajan kanssa keskustelua neljä, viisi kuukautta sitten, että mitä Suomi tarvitsee. Totesimme,että kummallakin oli käynnissä kasvu-hanke ja päätimme laittaa nämä yhteen, toteaa STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää.

Akavassa tilanne ihmetyttää:

- Ihmettelen tätä kyllä sen takia, että päätimme 17. joulukuuta tiivistää yhteistyötä työmarkkinajärjestöjen työmarkkinaneuvotteluissa, työuraneuvotteluissa ja muussa edunvalvonnassa. Sitä vasten ihmettelen, että ohjelma haluttiin tehdä kysymättä meiltä. On eri asia, että olisimmeko olleet tässä mukana, mutta todennäköisesti kyllä, kommentoi Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Kaikki kolme palkansaajakeskusjärjestöä ovat kuitenkin yksimielisiä siitä, että pieni- ja keskituloisten verotusta ei nyt pidä kiristää.

Jos sopu säilyy, järjestöjen pitäisi sopia seuraavan neljän viikon aikana työuraehdotuksista yhdessä työnantajakeskusjärjestön kanssa - jonka esittämiä ideoita järjestöt ovat torjuneet pontevasti läpi talven.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.