Mainos

Palkansaajajärjestöt vastustavat lääkekeskuksen alueellistamista

Valtion palkansaajia edustavat järjestöt vastustavat selvityshenkilön, emeritusprofessori Liisa Turakan esitystä, jonka mukaan uusi lääkealan keskus alueellistettaisiin Kuopioon.

Palkansaajajärjestö Pardia, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO huomauttavat, että lääkelaitoksen työntekijöistä yli 92 prosenttia ei tehdyn selvityksen mukaan aio muuttaa pois pääkaupunkiseudulta.

Järjestöjen mukaan lakisääteiset toiminnot lamaantuvat ja lääketurvallisuus vaarantuu, jos henkilökunta ei siirry. Myös uusien työntekijöiden perehdyttäminen vaarantuu, ja työt kasaantuvat jäljelle jääneille viranhaltijoille.

Järjestöt kritisoivat myös sitä, että esityksessä vertailu on tehty vain Oulun ja Kuopion kesken ja Helsinki mahdollisena sijoituspaikkana on jätetty huomiotta.

Myös Suomen Farmasialiitto pelkää, että lääkealan hallinto halvaantuu, jos erityisammattilaiset siirtyvät muihin tehtäviin.

Alueellistaminen tarkoittaisi, että Helsingissä sijaitsevat Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohto lakkautetaan. Jokaiselle työntekijälle tarjotaan töitä uudessa keskuksessa. Turakan mielestä alueellistaminen toisi sekä taloudellisia että toiminnallisia hyötyjä.

Uuden keskuksen on määrä aloittaa toimintansa jo ensi syksynä.

Laitosten henkilökunta on vastustanut alueellistamista jyrkästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.