Mainos

Palkansaajajärjestöt hyväksyivät tupo-ehdotuksen

Kaikki palkansaajakeskusjärjestöt ovat hyväksyneet aamulla syntyneen neuvottelutuloksen kaksivuotiseksi tuloratkaisuksi. Sekä SAK:n hallitus että Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n työvaliokunta päättivät asiasta iltapäivällä päättyneissä kokouksissaan.

Myös Akavan hallitus hyväksyi puhelinkokouksessaan tuloksen. Akavan jäsenjärjestöistä Lääkäriliitto ilmoitti kuitenkin jäävänsä sopimuksen ulkopuolelle. STTK:n ja Akavan hallitukset olivat valmiita hyväksymään luonnoksen jo perjantaina, mikäli kiista ohjepalkoista saadaan ratkaistuksi. Järjestöt ovat varautuneet allekirjoittamaan neuvottelutuloksen iltapäivällä.

Myös hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta kokoontuu iltapäivällä päättämään tupon kylkeen lupailemistaan työllisyys- ja veroratkaisuista.

Neuvottelutulos syntyi viimein aamulla

Uutta tulosopimusta koskeva neuvottelutulos syntyi aamulla. Silloin työmarkkinajärjestöjen keskusjärjestöjohtajat pääsivät sopuun ohje- ja taulukkopalkoista, joka oli neuvottelutuloksen viimeinen auki oleva asia.

Jos sopimus hyväksytään, kaksivuotisen tulosopimuksen kustannusvaikutus olisi ensimmäisenä vuonna 2,9 ja toisena vuonna 2,2 prosenttia.

Kaksivuotisen tulopoliittisen kokonaisratkaisun synty varmistuu lopullisesti vasta parin viikon kuluttua eli sen jälkeen kun liitot ovat käyneet omat soveltamisneuvottelunsa.

Veronmaksajain keskusliiton mukaan palkansaajien verotus kevenee vain 0,2 prosenttiyksikköä eli tupo painottuu palkankorotuksiin. Liiton mielestä nyt päätetty veronkevennys on vain hyvin pieni liikahdus oikeaan suuntaan.

Esimerkiksi keskituloisen, 25 000 euroa ansaitsevan kukkaroon on ensi vuonna luvassa lisää noin 300 euroa.

Ostovoima kasvaa vain 1,7 prosenttia eli yhden prosenttiyksikön vähemmän kuin tänä vuonna.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 18.11.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.