Paljon onnea, "Mörkö" – näin Leijonat juhli Marko Anttilan syntymäpäivää

Suomalainen jääkiekkosankari Marko "Mörkö" Anttila täyttää tänään 37 vuotta. Suomen maajoukkueen hyökkääjä Teemu Hartikainen valotti, miten miehen syntymäpäivää on tänään joukkueen kesken juhlittu.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Anttila astui eilen jälleen isolla hetkellä isosti esiin. Hän nosti Suomen MM-puolivälierässä Slovakiaa vastaan kahdella maalillaan 0–2-tappioasemasta tasoihin ja tarjoili syötön Saku Mäenalasen viimeisellä sekunnilla tyhjään rysään iskemään 4–2-maaliin.

Hartikainen letkautti, että Anttilan suhteen on "koko ajan hype päällä".

– Hän on monta vuotta pelannut hyvin ja pystyy ratkomaan näitä pelejä. Kyllähän tuolla kopissa Mörkö raikaa, Hartikainen sanoi MTV Urheilulle.

– Hienosti hän otti joukkuetta reppuselkään ja teki tärkeitä maaleja.

Eilen puolivälieräsankari, tänään syntymäpäiväsankari. Maailmanmestarilla ja olympiavoittajalla Anttilalla tulee tänään täyteen 37. ikävuosi, ja häntä on jo muistettu joukkueen kesken.

– Laulettiin ja syötiin taas mansikkakakkua. Perussynttärit, Hartikainen kertoi.

"Vauhtia ihan älytön määrä"

Seuraava paikka jatkaa sankaruutta tarjoutuu jo huomenna lauantaina, kun Suomi pelaa MM-välierää Tampereella Yhdysvaltoja vastaan.

– Tulee tosi taitavia yksilöitä ja hyvin liikkuva porukka vastaan. Vauhtia on huomenna varmasti taas ihan älytön määrä pelissä, eikä siellä hirveästi varmasti trapissa keskialueella pysty seisomaan. He tulevat kovaa päälle. Se on varmaan vähän samantyyppinen kuin Slovakia, että he eivät hirveästi peruuttele, Hartikainen ruoti.

Leijonat päihitti USA:n aiemmin lohkovaiheen keskinäisessä ottelussa 4–1. Tuossa pelissä Hartikainen sai myös Austin Watsonilta taklauksen päähänsä, mutta moinen ei jää hänen sanojensa mukaan ärsyttämään.

– Siitä on jo pitkä aika.

Minkäänlaista muistuttelua tai asiasta kommentointia Hartikainen ei Watsonille suunnittele.

– Ei tässä kostamaan tarvitse lähteä. Lähdetään pelaamaan omaa peliä ja hakemaan voitto, "Härski" naulasi.

Lue myös:

    Uusimmat