Mainos

Palinilta taas nolo moka - nyt suuttui juutalaisyhteisö

Yhdysvaltain Tea Party -liikkeen johtotähti Sarah Palin on vastannut syytöksiin, joiden mukaan hänen kielenkäytöllään olisi ollut osuutta Arizonan verilöylyyn. Vastaus näyttää kuitenkin osuneen Palinin omaan nilkkaan, sillä hänen sanavalintansa oli loukkaava.

- Välittömästi tragedian jälkeen toimittajien ja viisastelijoiden ei pitäisi olla iskemässä verisiä loukkauksia "eng. Blood Libel", jotka vain edistävät sitä vihaa ja väkivaltaa, jonka he tuomitsevat, painotti Palin Facebook-sivullaan keskiviikkona julkaisemassa videossa.

Ongelmana Palinin sanavalinnassa on se, että ennen muinoin Blood Libel -termillä viitattiin kristittyjen esittämiin syytöksiin, joiden mukaan juutalaiset olisivat mm. murhanneet kristittyjä lapsia rituaaleissa. Syytösten takia tuhansia juutalaisia tapettiin historian saatossa.

- Tuollaisen termin käyttäminen keskustelussa median kanssa on sopimatonta. Palin voi kyllä kritisoida mediaa, mutta hän ei voi käyttää "Blood Libel" -termiä, jolla on niin kauhistuttavat kytkökset historiaan, toteaa rabbi Marvin Heir Los Angelesin Simon Wiesenthal -keskuksesta.

Palinin kampanjointitapoja kritisoitu rankasti

Palinin ja joidenkin teekutsuliikkeen edustajien kampanjointitavat on tuomittu Arizonan tapahtumien jälkeen vihaa ja väkivaltaa ruokkivina.

Palinin verkkosivuilla oli aiemmin kartta, jossa haavoittuneen kongressiedustajan Gabrielle Giffordsin vaalipiiri oli merkitty kiväärin tähtäimellä. Palin oli merkinnyt 20 aluetta esimerkkeinä vaalipiireistä, joissa demokraatit olivat äänestäneet presidentti Barack Obaman terveydenhuoltouudistuksen puolesta.

Palinilla on ollut tapana viljellä ampumiseen ja tähtäämiseen liittyviä kielikuvia puheissaan. Hän on muun muassa kehottanut "lataamaan uudelleen eikä perääntymään" terveydenhuoltouudistuksen käsittelyn aikana.

(MTV3 - AP - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.