Mainos

Palestiinalaisvangit nälkälakkoon

Lähes 8000 palestiinalaista vankia aikoo aloittaa nälkälakon vastalauseena Israelin kiristämille vankilaoloille.

Palestiinalaisvangit vaativat parempaa terveydenhoitoa, hygieenisempiä oloja ja ruokaa. Lisäksi vangit haluavat, että "nöyryyttävät ruumiintarkastukset" lopetetaan ja ettei vierailujen kieltämistä käytetä rangaistuksena.

Israelin sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Tzahi Hanegbi sanoi tänään, etteivät vangit saavuta nälkälakolla tavoitteitaan.

- Emme aio lieventää tiukkoja sääntöjä, jotka laadimme estääksemme heitä tekemästä terroritekoja kaltereiden takana, Hanegbi totesi.

Vankeinhoidosta vastaava Jaakov Ganot on uhannut rankaista nälkälakkoon ryhtyviä vankeja siirtämällä heidät eristysselleihin ja epäämällä heiltä vierailuoikeudet.

Vangit ovat pyytäneet vaatimuksilleen tukea palestiinalaisten presidentiltä Jasser Arafatilta.

Nälkälakkolaiset ovat ilmoittaneet juovansa vain nestemäistä ravintoa ja tekevänsä itsestään marttyyreita, jos he kuolevat nälkään.

Israelin viranomaiset siirsivät keskiviikkona 200 vankia huipputurvallisesta Nafhan vankilasta muihin vankiloihin. Heidän uskotaan kuuluvan nälkälakkoilijoiden ydinjoukkoon.

Israelin viranomaiset ovat myöntyneet sen verran vankien vaatimuksiin, että 600:lle vankien sukulaiselle on annettu lupa tulla Israelin puolelle tapaamaan heitä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.