Mainos

Palestiinalaistyttö johti kesätyönään kaupunkia

Äskettäin kouluun palanneella Bashaer Othmanilla on takanaan työntäyteinen kesäloma. 16-vuotias palestiinalaistyttö työskenteli kaksi kuukautta Länsirannalla sijaitsevan Allarin kaupungin pormestarina.

Othmanin tien kaupunginjohtajaksi avasi demokratiaprojekti, jonka tarkoituksena on antaa nuorille kuvaa palestiinalaisten paikallishallinnon työstä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun nuori etenee projektin myötä näin merkittäviin tehtäviin.

Ratkaisevaa valinnassa oli myös kaupungin pitkäaikaisen pormestarin Sufijan Shadidin vahva tuki hankkeelle. Shadid ja kaupungin muut päättäjät auttoivat nuoren Othmanin alkuun tehtävissään.

- Olin peloissani suuren vastuun ottamisesta, se oli iso haaste, Othman itse sanoo.

Othmanin mukaan tehtävä ei ollut vain muodollinen, vaan hän sai täydet valtuudet 8000 ihmisen kaupungin johdossa.

- Työpäivä alkaa toimistolla aamukahdeksalta, ja siihen kuuluu paperitöitä, asiakirjojen hyväksymistä ja tapaamisia kaupungin muiden päättäjien kanssa. Lisäksi kentällä pitää vierailla ratkomassa kiireellisiä asioita.

Pankin määräämien rajoitusten takia Othmanilla oli lupa tehdä taloudellisia päätöksiä enintään 300 sekelin eli noin 60 euron arvosta. Niinpä pitkäaikaisen pormestarin Shadidin piti muodollisesti kuitata kaikki sitä suuremmat menot.

Nuori Bashaer Othman on ollut ylpeä mahdollisuudestaan työskennellä palestiinalaiskaupungin johtajana.

- Maailman nuorimman pormestarin paikalla oleminen on uskomattoman jännittävää.

Vaikka tytön valinta pormestariksi pojan sijaan ei miellyttänyt kaikkia, Othman sai kaupunkilaisilta vahvan tuen tehtäväänsä.

- On hienoa, että tytöstä voi tulla pormestari tuossa iässä, sanoo kotiäiti Faiza Abu Saada.

16-vuotias Othman toivoo, että tulevaisuudessa yhä nuoremmat voisivat osallistua päätöksentekoon. Hänen mielestään vaalien ehdokasikärajaa pitäisi laskea 24 vuodesta 20:een. Othman myös toivoo jatkoa omalle uralleen.

- Toivon, että vielä jonakin päivänä pääsen työskentelemään jälleen pormestarina.

Suuriin saappaisiin astunut Othman elää myös tavallisen nuoren arkea. Vapaa-ajalla hän kertoo pelaavansa tietokonepelejä.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.