Mainos

Palestiinalaisten kansannousu täyttää kolme vuotta

Palestiinalaisten kansannousu Israelin miehitystä vastaan täyttää huomenna kolme vuotta. Kuolonuhreja taistelu on vaatinut lähes 3 500, kolme neljästä palestiinalaisia.

11.06.2003 pommi-isku Israelissa

Israelia hermostuttaa se, että kuka tahansa voi ruveta pommin kantajaksi. Yhä useammin itsemurhaiskijä on nainen. Eivätkä kaikki näytä kiihkeiltä islamisteilta.

Koraani lupaa marttyyrille suoran pääsyn taivaaseen, loppumattomine sielun ja ruumiin riemuineen. Se mikä on varmaa täällä maan päällä, on itsemurhapommittajan kodin hajottaminen. Israel yrittää himmentää marttyyriyden viehätystä.

Vallassa olleessaan Saddam Hussein lähetti jokaisen iskijän perheelle 25 000 dollarin avustuksen. Israelin valtio käyttää nyt päinvastaista menetelmää; iskijä tietää, että perhe pannaan kärsimään. Tuhoaminen ei ole kuitenkaan lopettanut itsemurhaiskuja: Länsi-Jerusalemissa miltei jokaisessa korttelissa on räjähtänyt.

Palestiinalaisakateemikon mukaan Israelin kuristustoimet vain yllyttävät itsemurhaiskuihin.

- Kyse ei ole sotaisuudesta vaan turhautumisesta, vihasta, alistamisesta. Kun elät tässä epävarmuudessa, voit vain toimia vastustamalla, tohtori Mahdi Abdul Hadi.

Tänä viikonloppuna turvatoimet ovat erityisen tarkat, kansannousun vuosipäivän lisäksi juutalaiset juhlivat vuodenvaihdetta, heille alkaa vuosi 5764.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 27.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.