Mainos

Palestiinalaistaistelijat valtasivat Betlehemin kaupungintalon

Silminnäkijöiden mukaan palestiinalaisjoukko oli rakennuksessa vain noin tunnin. He vaativat rahaa ja työpaikkoja 320 ryhmän jäsenelle.

Aseistautuneet palestiinalaiset tunkeutuivat tänään lyhyeksi ajaksi Betlehemin kaupungintaloon. Valtaus keskeytti jouluvalmistelut myös Jeesuksen Syntymäkirkossa, joka on kaupungin tärkein pyhiinvaelluspaikka.

Parikymmentä Al Aksan marttyyrien prikaatit -ryhmän taistelijaa kiipesi toimistorakennuksen katolle ja murtautui sisälle. Miehet ampuivat useita laukauksia ilmaan ja pakottivat kaikki talossa olleet työntekijät ulos. He vaativat rahaa ja työpaikkoja 320 ryhmän jäsenelle.

Silminnäkijöiden mukaan palestiinalaisjoukko oli rakennuksessa vain noin tunnin verran ja poistui, kun Betlehemin viranomaiset olivat luvanneet välittää taistelijoiden viestin eteenpäin.

Palestiinalaishallinto on pyrkinyt värväämään Al Aksan prikaatien jäseniä turvallisuuspalveluihinsa, mutta monet ovat valittaneet jääneensä ilman palkkoja.

Tapaus toi mieleen Syntymäkirkon valtauksen huhtikuussa 2002. Palestiinalaiset taistelijat pitivät kirkkoa hallussaan viisi viikkoa, minkä jälkeen heistä 13 karkotettiin Länsirannalta. Kirkon piiritys oli kova koettelemus koko kaupungille.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.