Mainos

Palestiinalaisneuvottelija: Israelin oikeistohallitus vaikeuttaisi rauhanprosessia

Palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat arveli tänään, että Lähi-idän rauhanprosessi kärsii, jos Israeliin muodostetaan oikeistolainen hallitus. Israelin eroava ulkoministeri Shimon Peres puolestaan arveli rauhan olevan lähempänä kuin uskotaankaan.

Mallorcalla järjestettyyn kansainväliseen Välimeri-foorumiin osallistunut Erekat sanoi pelkäävänsä, että uusi oikeistolainen hallitus rakentaisi lisää juutalaissiirtokuntia. Israelin hallitus hajosi keskiviikkona, kun työväenpuolue erosi siitä siirtokuntien rahoituksesta syntyneen kiistan vuoksi.

Samaan tilaisuuteen osallistunut Israelin hallituksen eroava ulkoministeri Peres oli toiveikkaampi rauhan saamisesta Lähi-itään.

-Uskon, että kaikista vaikeuksista huolimatta konflikti on ratkaistavissa, hän sanoi.

Hän perusteli näkemystään sillä, että ensimmäistä kertaa Israelin historiassa suuri enemmistö kannattaa Palestiinan valtion perustamista. Peres sanoi jatkavansa työtä rauhan saamiseksi huolimatta erostaan ulkoministerin tehtävistä. Hän arveli, että kapealle pohjalle perustettu hallitus ei elä ensi vuoden lokakuuhun saakka, jolloin on säännönmukaisten vaalien aika.

Hän piti työväenpuolueen mahdollisuuksia hyvinä ennenaikaisissa vaaleissa, jos puolue kampanjoi oikeiden kysymysten puolesta. Israelin hallitusneuvottelut alkavat virallisesti tänään.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.