Mainos

Palestiinalaisministeri: Israel aikoo surmata Arafatin

Palestiinalaisten turvallisuuslähteiden mukaan Israelin joukot aikovat tehdä rynnäkön Arafatin päämajaan. Israel kiistää tiedon.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on varoittanut avustajiaan, että Israelin armeija aikoo tunkeutua hänen toimistoonsa vielä tänä iltana, kertovat palestiinalaiset turvallisuusviranomaiset.

Israelin hallituksen edustaja torjui illalla tiedot tunkeutumisesta Arafatin toimistoon "palestiinalaislähteiden keksinnöksi". Palestiinalaishallinnon tiedotusministeri Jasser Abed Rabbo sanoi tv-haastattelussa, että odotettavissa oleva rynnäkkö Arafatin toimistoon merkitsee yritystä surmata Arafat. Hankkeen takana on Rabbon mukaan Israelin pääministeri Ariel Sharon.

Sharonin avustaja Raanan Gissin torjui tällaiset tiedot ja muistutti, että Israel on sanonut, ettei se aio vahingoittaa Arafatia.

Rynnäkkösuunnitelmasta kertoi Ramallahin kaupunginjohtaja Mustapha Issa, joka kävi Arafatin piiritetyssä päämajassa vieden sinne lääkkeitä, kertoi Rabbo al-Jazeera-television haastattelussa.

Israelin armeija sanoi lausunnossaan, että palestiinalaisten oli annettu viedä päämajaansa piiritetylle Arafatille ruokaa, vettä ja kynttilöitä. Palestiinalaiset teknikot olivat lisäksi armeijan mukaan saaneet luvan ryhtyä korjaamaan päämaja-alueen sähkölinjoja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.