Mainos

Palestiinalaisministeri aloitti kiistellyn Ruotsin-vierailunsa

Muun muassa Ranska on moittinut Ruotsia päätöksestä myöntää palestiinalaisten pakolaisministerille Schengen-viisumi.

Palestiinalaisten pakolaisministeri Atef Odwan on aloittanut laajaa kohua herättäneen vierailunsa Ruotsiin. Odwan seurueineen osallistuu Malmössä konferenssiin, jossa käsitellään palestiinalaisten pakolaisten asemaa.

Odwan kiitti Malmössä Ruotsin hallitusta niin sanotun Schengen-viisumin myöntämisestä hänelle. Tällä viisumilla voi matkustaa kaikkiin Schengen-alueen maihin.

-Tällainen hyvä käyttäytyminen lähettää poliittisen viestin kansallemme, Odwan sanoi.

Odwan arvosteli sen sijaan jyrkästi suhteiden jäädytystä, joka lännessä on aloitettu Hamasin voitettua vaalit ja muodostettua hallituksen palestiinalaisalueilla. Odwan kuvasi toimia "ennennäkemättömäksi hyökkäykseksi".

-Olemme rauhallisia ihmisiä emmekä ymmärrä saartoa, emme ole tehneet mitään pahaa, Odwan sanoi.

Ruotsin päätös myöntää Odwanille viisumi on herättänyt kiivaita reaktioita ulkomailla. Ranska sanoi eilen, ettei Ruotsi ollut riittävästi informoinut sitä viisumipäätöksestä. Jos Ranska olisi ajoissa tiennyt asiasta, viisumia olisi vastustettu. Ranska on aikaisemmin kieltäytynyt myöntämästä viisumia toiselle Hamas-ryhmälle, jonka piti niin ikään saapua Ruotsiin, mutta eri kokoukseen kuin Odwan.

Myös Israel arvosteli eilen voimakkaasti Ruotsin hallituksen päätöstä viisumin myöntämisestä. Israelin hallituksen mukaan päätös merkitsee "terroristijärjestön edustajien legitimoimista".

Euroopan unioni on katkaissut poliittiset yhteydet Hamasin johtamaan palestiinalaishallintoon. EU pitää Hamasia terroristijärjestönä.

(MTV3-TT-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.