Mainos

Palestiinalaislapsista kolmannes aliravittuja

Jopa kolmasosa palestiinalaislapsista kärsii aliravitsemuksesta, käy ilmi Yhdysvaltain kehitysyhteistyöjärjestön Usaidin pian julkaistavasta tutkimuksesta.

Länsirannan ja Gazan kaistan palestiinalaislapset kärsivät yhä pahenevasta aliravitsemuksesta, selviää Yhdysvaltain kehitysyhteistyöjärjestön Usaidin pian julkaistavasta tutkimuksesta.

Usaidin tutkimuksen mukaan palestiinalaislapsista kolmasosa on kroonisesti aliravittuja ja yli 20 prosenttia lapsista on akuutisti aliravittuja, kirjoittaa sanomalehti New York Times viitaten diplomaateilta saatuihin tietoihin.

Kaksi vuotta sitten tehdyn tutkimuksen mukaan palestiinalaislapsista oli kroonisesti aliravittuja seitsemän prosenttia.

Israelin edustajat ovat hyvin huolissaan tutkimustuloksien vaikutuksista, sillä niiden uskotaan vain voimistavan maan saamaa kansainvälistä kritiikkiä.

-Tämä on tuhoisaa Israelille, sanoi nimettömänä pysytellyt israelilaisvirkamies.

Monet valtiot ovat painostaneet Israelia lieventämään palestiinalaisia vastaan asetettuja rajoituksia. Israel on mm. pidättänyt itsellään palestiinalaisille kuuluvia verotuloja 600 miljoonaa euroa viimeisen 22 kuukauden aikana. Israel on perustellut varojen pidättämistä sillä, että palestiinalaiset kenties kanavoisivat rahat terrorismiin.

Israel aikoo lisäksi ottaa summasta itselleen noin 30 miljoonaa euroa korvauksena palestiinalaisten käyttämästä sähköstä, vedestä ja sairaalahoidosta. Israel on kuitenkin ilmoittanut maksavansa kyseisiä verorahoja palestiinalaisille ensi viikolla 14,8 miljoonaa euroa.

Israel myös jatkaa edelleen Länsirannan seitsemän suurimman palestiinalaiskaupungin saartoa ja on julistanut niihin ympärivuorokautisen ulkonaliikkumiskiellon. Kielto voidaan kumota muutamaksi tunniksi kerrallaan, jotta palestiinalaiset voivat ostaa ruokaa ja hoitaa muita asioitaan.

Vain harva palestiinalainen voi käydä töissä. Ruoan, kuljetusten ja tarvikkeiden hinnat ovat nousseet rajusti, ja monet ovat joutuneet myymään omaisuuttaan hankkiakseen ruokaa. Tutkimuksen Usaidille on tehnyt John Hopkinsin yliopisto, ja se on määrä julkistaa runsaan viikon kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.