Mainos

Palestiinalaislähteet: Arafatin päämajaa tulitettu

Israelin joukot tulittivat tänään Jasser Arafatin piiritettyä päämajaa Ramallahissa, kertoivat palestiinalaislähteet.

Israel kiristi Länsirannan kaupunkien saartoa.

Palestiinalaislähteiden mukaan Israelin joukot ovat tänään tulittaneet Ramallahissa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin piiritettyä päämajaa. Tulituksessa vaurioitui useita rakennuksia, mutta henkilövahingoista ei ollut heti tietoa.

Kymmeniä ihmisiä on kuollut Israelin joukkojen ja palestiinalaisten välisissä taisteluissa Jeninin pakolaisleirillä Länsirannalla, kertovat sekä israelilais- että palestiinalaislähteet. Israelilaisjoukkojen komentaja sanoi Israelin radiossa, että palestiinalaistaistelijat ovat leirillä "selkä seinää vasten".

Israel on edelleen laajentanut sotilasoperaatiotaan Jordanjoen länsirannalla huolimatta Yhdysvaltain kehotuksesta vetäytyä.

Ulkoministeri Simon Peres kehotti armeijaa vetäytymään palestiinalaisalueilta "mahdollisimman nopeasti" Israelin radion haastattelussa. Hänen mielestään terrorismia ei saada juurituksi "yksinomaan sotilastoimin".
Le Figaro -lehdelle aiemmin antamassaan haastattelussa hän arveli sotilasoperaation päättyvän ensi viikolla.
Varhain aamulla tankkien kerrottiin vyöryneen eteläiseen Yattaan ja pohjoiseen Qabatiyaan, joissa israelilaissotilaat ja palestiinalaisjoukot ottivat yhteen. Israelin helikopterit iskivät yöllä Nablusiin myös ohjuksin.

Ympäri Länsirantaa jatkuneissa muissa yhteenotoissa sai yön ja aamun tunteina surmansa sairaalalähteiden mukaan ainakin kymmenen palestiinalaista - heidän joukossaan 8-vuotias poika - ja kaksi israelilaissotilasta. Päivällä tuli tieto kuuden palestiinalaisruumiin löytymisestä pakolaisleiristä Jeninissä.

Toista vuotta jatkuvissa väkivaltaisuuksissa on kuollut uutistoimisto Reutersin mukaan lähemmäs 1200 palestiinalaista ja yli 400 israelilaista.

(STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.