Mainos

Palestiinalaisjohto sittenkin Arafatin luokse

Palestiinalaisjohto on lähtenyt matkalle Pariisiin Jasser Arafatin luokse. Matka oli peruuntua, koska Arafatin vaimo syytti palestiinalaisjohtoa salaliitosta.

Palestiinalaisten johtokolmikko pitää kiinni suunnitelmastaan vierailla vaikeasti sairaan presidentti Jasser Arafatinluona Pariisissa. Korkean palestiinalaisedustajan Mohammed Dahlaninmukaan pääministeri Ahmed Qurei, PLO:n pääsihteeri Mahmoud Abbas ja palestiinalaisten ulkoministeri Nabil Shaath ovat lähteneet Länsirannalta Jordaniaan, josta he jatkavat huomenna Pariisiin.

Heitä odotettiin Pariisiin jo tänään, mutta lähtö näytti lykkääntyneen Arafatin vaimon Suhan syytettyä heitä vehkeilystä miehensä vallan anastamiseksi.

- Abu Ammar (Arafat) voi hyvin ja palaa kotiin. Abbas, Qurie ja Shaath yrittävät periä hänen valtansa ja haudata hänet elävältä, Suha Arafat sanoi al-Jazeera-televisiokanavan haastattelussa.

Palestiinalainen apulaisministeri Sufian Abu Zaida torjui rouva Arafatin syytökset ja muistutti, ettei Suha Arafat ole tavannut miestään koko kolme vuotta jatkuneen intifadan aikana.

- Jasser Arafat ei ole Suha Arafatin yksityisomaisuutta, Zaida sanoi Israelin radion haastattelussa.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin tila on häntä hoitavan ranskalaisen sotilassairaalan lääkärin mukaan vakaa.

Israelilaisten tiedotusvälineet kertoivat aamulla, että 75-vuotias Arafat olisi tarkoitus irrottaa elintoimintoja ylläpitävistä laitteista palestiinalaisjohtajien vierailun jälkeen.

Egypti kiistää israelilaislehden tiedot Arafatin hautajaisjärjestelyistä

Egypti kiistää israelilaisessa lehdessä olleet tiedot, joiden mukaan Israel ja Egypti olisivat sopineet yhdessä palestiinalaisviranomaisten kanssa Arafatin tulevien hautajaisten järjestelyistä.

Israelilainen Jedioth Ahronoth -lehti kertoi järjestelyihin kuuluvan, että Arafatin viralliset hautajaiset järjestetään Kairossa ja että Arafat myöhemmin haudataan yksityisesti Gazan kaistalle.

-Tällaiset tiedot ovat virheellisiä, sanoi nimettömänä pysytellyt egyptiläisviranomainen.

Jos siunaustilaisuus pidetään Kairossa, pääsevät arabijohtajat osallistumaan ilman, että he joutuisivat Israelin tiukkoihin turvatarkastuksiin Egyptin ja Gazan välisellä rajalla, Jedioth Ahronoth kirjoitti.

Israel on kieltänyt Arafatin hautaamisen Jerusalemiin, mikä on palestiinalaisjohtajan oma toive. Israelilaisten tiedotusvälineiden mukaan Arafat voidaan haudata palestiinalaisten parlamentin edustalla olevalle aukiolle Gazan kaupungissa tai hänen sukuhautaansa Khan Junisiin Gazan eteläosaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 08.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.