Mainos

Palestiinalaisjärjestöt sopuun hallituksesta?

Uutistoimistojen mukaan Hamas ja Fatah -liikkeet ovat päässeet sopuun kansallisen yhtenäisyyden hallituksesta ja sen pääministeristä. Nykyinen pääministeri Ismail Hania ei sopimuksen mukaan jatkaisi tehtävässään.

Islamistinen Hamas ja presidentti Mahmud Abbasin edustama Fatah-liike ovat pääsemässä sopuun hallituskiistassa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan palestiinalaisministeri Wasfi Kabha on sanonut, että muun muassa tulevan pääministerin henkilöydestä on päästy sopuun.

Hamasin edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille, että yhtenä ehtona yhteishallituksen muodostamiselle on, ettei nykyinen pääministeri Ismail Hania jatka tehtävässään.

Fatah-liike ja islamistinen Hamas ovat neuvotelleet viikkokausia kansallisen yhtenäisyyden hallituksen muodostamisesta. Neuvottelujen kariutuminen useaan otteeseen on synnyttänyt levottomuuksia Gazan alueella. Presidentti Abbas on esittänyt, että kiistaan tulisi pikaisesti löytyä ratkaisu.

Hamasin ja Fatahin valtataistelu on entisestään syventänyt palestiinalaisalueiden talouskriisiä. Länsimaat jäädyttivät avun palestiinalaisalueille sen jälkeen, kun ääriliike Hamas nousi valtaan tammikuun parlamenttivaalien jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.