Mainos

Palestiinalaisjärjestöt iskivät israelilaisella bussiasemalla

Kaksi ihmistä kuoli ja lähes 40 haavoittui palestiinalaisten pyssymiesten tulituksessa israelilaisella bussiasemalla Afulan kaupungissa tänään. Usean haavoittuneen tila oli vakava.

Israelin radion haastattelemien silminnäkijöiden mukaan kaksi pyssymiestä syöksyi ulos Afulan linja-autoasemalta ja tulitti automaattiaseilla silmittömästi. Ammuskelussa sai surmansa kaksi ihmistä. Sen päätteeksi Israelin poliisi ajoi pyssymiehiä takaa läheiselle parkkipaikalle ja ampui heidät sinne.

-Se oli kauheaa. Olin parvekkeella. Yhtäkkiä näin nuoren miehen, joka tulitti väkijoukkoa kiväärillä. Näin laukkua kantavan naisen, joka yritti suojautua, mutta mies ampui hänet ennen kuin hänet itsensä ammuttiin, kertoi yksi silminnäkijöistä Israelin radiolle.

Islamilainen Jihad -järjestön mukaan Jihad ja Al Aksan marttyyrien prikaati -niminen järjestö toteuttivat välikohtauksen yhdessä.

Al Aksan marttyyrien prikaati on palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin Fatah-järjestön haara.

Hyökkäys Afulassa tapahtui samaan aikaan kun Israelin pääministeri Ariel Sharon keskusteli amerikkalaisten välittäjien William Burnsin ja Anthony Zinnin kanssa Lähi-idän tilanteesta.

Palestiinalaiset tuomitsivat eilen amerikkalaisten välitysyritykset "huijaukseksi", jonka tarkoituksena on ainoastaan hankkia amerikkalaisille helppoja pisteitä. Israelin pääministeri Ariel Sharon puolestaan kommentoi ampumavälikohtausta nimittämällä sitä "murhaaviksi tervetuliaisiksi" amerikkalaisvaltuuskunnalle.

Afula sijaitsee lähellä Jordanjoen länsirantaa, ja se on ollut usein terroristihyökkäysten kohteena.

(MTV3-STT-AP-DPA) )

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.