Mainos

Palestiinalaishallinto: Israelin joukot pois Gazasta ensi viikolla

Palestiinlaisten pääministerin Ahmed Qurien mukaan Israel on jo antanut palestiinalaisten teknisten asiantuntijoiden tutkia julkisia rakennuksia tyhjiksi jääneissä juutalaissiirtokunnissa Gazan kaistaleella.

Palestiinalaishallinto kertoo Israelin vetävän joukonsa pois Gazan alueelta ensi viikolla.

Palestiinalaisten pääministeri Ahmed Qurie kertoi hallitukselleen illalla, että Israel vetää joukkonsa pois Gazan kaistalta syyskuun 15:nteen päivään mennessä. Asiasta kertoi palestiinalaisten hallituksen uutistoimisto.

Qurien mukaan Israel oli kertonut palestiinalaisille asiasta siinä yhteydessä, kun Gazan 21 siirtokunnan evakuointioperaatio alkoi viime kuussa. Israelilaiset viranomaiset ovat arvioineet, että heidän joukkonsa vetäytyvät kuun puoliväliin mennessä, mutta hallitus ei ole tähän mennessä ilmoittanut ehdottomasta takarajasta.

Qurien mukaan Israel on kuitenkin jo antanut palestiinalaisten teknisten asiantuntijoiden tutkia julkisia rakennuksia tyhjiksi jääneissä entisissä juutalaissiirtokunnissa. Qurie toivoo vielä, että Israel antaisi myös palestiinalaismaanviljelijöiden siirtyä pian siirtokunta-alueille, jotta he ehtisivät tehdä ajoissa kylvötyöt.

Palestiinalaisten entinen turvallisuuspäällikkö ammuttiin

Palestiinalaisten entinen turvallisuuspäällikkö ja edesmenneen presidentin Jasser Arafatin lähisukulainen Mussa Arafat on ammuttu yöllä Suomen aikaa Gazan kaupungissa.

Naamioituneet miehet tunkeutuivat Arafatin kotiin ja ampuivat hänet, kertoivat paikalliset poliisi- ja lääkintäviranomaiset.

Kenraalimajuri Arafat oli jättänyt turvallisuuspäällikön tehtävänsä, mutta toimi edelleen palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin neuvonantajana.

Palestiinalainen ääriryhmä ilmoittautui Gazan surman tekijäksi

Palestiinalainen ääriryhmä Kansan vastarintakomiteat on ilmoittautunut Gazan surman tekijäksi. Palestiinalaisten entinen turvallisuuspäällikkö ja edesmenneen presidentin Jasser Arafatin lähisukulainen Mussa Arafat ammuttiin varhain aamulla Gazan kaupungissa.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas tuomitsi surmatyön ja lupasi, että turvallisuusjoukot tekevät kaikkensa saadakseen vastuulliset oikeuden eteen.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.