Mainos

Palestiinalaiset tukevat al-Qaidaa

Norjalaisen kyselytutkimuksen mukaan peräti 65 prosenttia palestiinalaisista sanoo tukevansa al-Qaidan iskuja. Enemmistö palestiinalaisista kannattaa myös iskuja Israelia vastaan.

Palestiinalaisten suuri enemmistö kannattaa terrori-iskuja Yhdysvaltoja ja Eurooppaa vastaan, ilmenee norjalaisen Fafo-tutkimuslaitoksen laajasta kyselytutkimuksesta. Tuloksista kertoi tänään Aftenposten-lehti.

Peräti 65 prosenttia palestiinalaisista sanoo tukevansa al-Qaidan iskuja. Tuki on vankkaa etenkin Gazassa, missä luku on 79.

Palestiinalaisten enemmistö on näin eri linjoilla kuin edesmennyt palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat, joka osoitti myötätuntoa vuoden 2001 terrorihyökkäyksen amerikkalaisuhreille luovuttamalla verta eloonjääneiden auttamiseksi.

Myös laajoja palestiinalaisalueita miehittävän Israelin kohdalla luvut ovat selkeät: 69 prosenttia palestiinalaisista on sitä mieltä, että uudet terrori-iskut ovat oikeutettuja nykyisessä poliittisessa tilanteessa. Puolet katsoo, että terrori israelilaisia siviilejä vastaan on tarpeen Israelin pakottamiseksi myönnytyksiin.

Samaan aikaan palestiinalaisten selvä enemmistö, 83 prosenttia, on sitä mieltä, etteivät iskut juuri nyt edistä palestiinalaisten asiaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.