Mainos

Palestiinalaiset torjuivat Netanyahun tarjouksen

Palestiinan itsehallintoalueen johto torjui tänään Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun uuden alueluovutustarjouksen täysin riittämättömänä.

Palestiinalaisalueen hallitus sanoi tänään aamulla päättyneen istuntonsa jälkeen, että tarjous osoittaa Israelin haluavan vain kiertää voimassa olevia määräyksiä palestiinalaisten itsehallinnosta.

Netanyahun tarjous koskisi noin 6-8:aa prosenttia Länsirannasta, jonka Israel valtasi Jordanialta vuonna 1967. Palestiinalaisten hallitus toisti, että Lähi-idän rauhanneuvottelut saadaan uudelleen käyntiin vain jos Israel keskeyttää uudisrakennushankkeensa miehitetyllä alueella. Israel puolestaan ilmoitti eilen, että se rakentaa Länsirannalle neljä uutta teollisuusaluetta.

Arafat vaati palestiinalaisille YK-jäsenyyttä

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat vaati tänään YK:ta ottamaan palestiinalaiset maailmanjärjestön täysivaltaiseksi jäseneksi. Tänään tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun YK päätti Palestiinan jakamisesta arabien ja juutalaisten valtioihin. Palestiinalaisten torjuma jakosuunnitelma johti myöhemmin Israelin valtion syntyyn.

YK-jäsenyys lujittaisi palestiinalaisten vilpittömiä pyrkimyksiä saada aikaan kattava ja oikeudenmukainen rauha Lähi-itään, sanoi Arafat palestiinalaisten uutistoimiston Wafan välittämässä viestissä. Palestiinalaisilla on tällä hetkellä tarkkailija YK:ssa.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.