Mainos

Palestiinalaiset pitäytyvät vetäytymisvaatimuksissaan

Palestiinalaisten vaaleja ei voida järjestää niin kauan kuin Israel jatkaa "rotusortojärjestelmää" Länsirannalla ja estää ehdokkaiden sekä äänestäjien vapaan liikkumisen, sanoi palestiinalaisten tiedotusministeri Jasser Abed Rabbo tänään.

Israelin asettamista rajoituksista huolimatta palestiinalaisten itsehallinnon uudistuksien pitäisi alkaa kahden viikon sisällä, hän tähdensi.

-Tällaisessa tilanteessa vaalien järjestäminen on mahdotonta, kun sotilaalliset tarkastusasemat estävät ehdokkaiden liikkumisen, hän sanoi ja lisäsi.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin on määrä myöhemmin tänään tavata vaalilautakunnan jäseniä keskustellakseen vaalien järjestämisestä.
Ramallahilaislähteiden mukaan 22 Arafatin hallituksen ministeriä tarjoutuivat eilen illalla eroamaan palestiinalaishallintoon kohdistuvien uudistuspaineiden edessä. Lähteiden mukaan Arafat on pyytänyt ministereitä jatkamaan siihen asti, kunnes uusi hallitus saadaan muodostettua 45 päivän sisällä. Palestiinalaishallituksessa on kaikkiaan kolmisenkymmentä ministeriä.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.