Mainos

Palestiinalaiset pakenevat Libanonissa tulitauosta huolimatta

Libanonin väkivaltaisuudet ovat vaatineet jo kahdeksankymmenen ihmisen hengen. Ranskan tuore pääministeri vierailee maassa loppuviikolla.

Libanonin hallinto jatkaa islamilaisen Fatah al-Islam -ryhmittymän vastaista toimintaa kunnes ryhmä on nujerrettu. Samaan aikaan tuhannet palestiinalaiset ovat paenneet yhteenottojen polttopisteestä, Nahr al-Baredin pakolaisleiristä, maan pohjoisosassa.

- Libanonin valtio ja sen turvallisuusjoukot eivät tunne armoa terroritoimia ja terroristiorganisaatioita kohtaan. Lopullinen tavoitteemme on eliminoida Fatah al-Islam -ilmiö, vakuuttaa Libanonin pääministeri Fuad Siniora pääministerin kanslian antamassa tiedotteessa.

Ranskan uusi ulkoministeri Bernard Koucher ilmoitti tänään vierailevansa Libanonissa torstaina ja perjantaina. Koucherin mukaan hänen vierailunsa tarkoituksena on "osoittaa solidaarisuutta Libanonille ja sen kansalle näinä vaikeina aikoina".

Libanonin armeija ja Fatah al-Islam pääsivät tiistaina sopuun tulitauosta. Järjestön mukaan se aikoo kunnioittaa tulitaukoa, mutta sen taistelijat eivät tule laskemaan aseitaan.

- Kunnioitamme tulitaukoa, mutta emme antaudu. Meillä on aseita ja ammuksia ainakin yhdeksäksi kuukaudeksi, vakuutti järjestön edustaja Abu Salim puhelimitse Nahr al-Baredin leiristä uutistoimisto DPA:lle.

Ainakin 80 henkeä on kuollut sunnuntaina alkaneissa taisteluissa, jotka ovat Libanonin pahimmat vuonna 1990 päättyneen sisällissodan jälkeen. Libanonin armeija ilmoitti tappaneensa liki 60 sissiä tällä viikolla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.