Mainos

Palestiinalaiset osoittivat mieltään Israelin saartotoimille

Tuhannet palestiinalaiset lähtivät tänään kaduille Länsirannalla ja Gazassa osoittaakseen mieltään palestiinalaisalueiden saartotoimia vastaan.

Palestiinalaisalueen väkivaltaisuuksia, joukko-uho.

Israelin eilinen ilmoitus tiukkojen turvatoimien lieventämistä ei vähentänyt jännitteitä palestiinalaisalueilla. Noin 2000 palestiinalaista marssi Israelin tarkastusasemalle Nablusin länsipuolella huutaen "Jerusalem on Palestiinan pääkaupunki". Gazassa mielenosoitukset liittyivät eilen surmansa saaneen palestiinalaisen hautajaisiin. Ihmiset kantoivat nuorukaisen arkkua nyrkkejä puiden ja kunnialaukauksia ampuen.

Länsirannalla Ramallahin ja Jerusalemin välisellä tiellä marssivat sadat palestiinalaiset taiteilijat ja älymystön edustajat. Mielenosoittajat kantoivat vapautta ylistäviä kylttejä. Israelin mukaan palestiinalaisalueiden saartotoimenpiteet ovat välttämättömiä sissihyökkäysten estämiseksi. Palestiinalaisten mukaan saarto on muuttanut heidän alueensa vankileireiksi.

Israelin radion mukaan pääministeri Ariel Sharonin kanslia on lähettänyt useita eri kanavia pitkin palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille varoituksen, että Israel peruu sanansa saarron lieventämisen suhteen, mikäli palestiinalaisjohto ei saa rauhoitettua kansaansa.

Arafat Egyptissä

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat tapasi tänään egyptiläisen virkaveljensä Hosni Mubarakin Egyptissä. Vierailun tarkoituksena on pohjustaa edessä olevaa arabimaiden huippukokousta Jordaniassa. Egyptin uutistoimiston Menan mukaan miehet keskustelivat myös palestiinalaisalueiden tilanteesta.

Arafat toivoo, että arabimaat päättäisivät kokouksessa tukea palestiinalaisia sekä taloudellisesti että poliittisesti. Hän on aikaisemmin pohjustanut asiaansa jo Tunisiassa, Marokossa ja Libyassa. Egypti on toiminut yhtenä välittäjänä Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvotteluissa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.