Mainos

Palestiinalaiset kiistävät suostuneensa tulitaukoon

Palestiinalaisryhmien ilmoituksen mukaan ne eivät voi hyväksyä tulitaukoa ennen kuin Israel sitoutuu selvästi hyökkäysten lopettamiseen.

Johtavat palestiinalaisten ääriryhmät kiistävät lupautuneensa tulitaukoon. Ryhmät sanovat kuitenkin tauon olevan mahdollinen, jos Israel keskeyttää hyökkäyksensä ensin.

- Toistimme, että olemme valmiit pohtimaan tauon mahdollisuutta vakavissamme, mutta emme voi hyväksyä tulitaukoa ennen kuin miehittäjät sitoutuvat selvästi hyökkäysten lopettamiseen, sanoi Hamasin edustaja Sami Abu Zuhri Gazassa.

Israelin puolustusministeri Shaul Mofaz sanoi aamulla Israelin radiossa ymmärtäneensä, että palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas olisi saanut tulitaukolupauksen sekä Hamasilta että toiselta radikaaliryhmältä islamilaiselta Jihadilta. Mofazin mukaan tulitauon olisi määrä kestää 30 päivää.

Abbas on neuvotellut viime päivät äärijärjestöjen kanssa Gazassa suostutellakseen heidät tulitaukoon, jotta palestiinalaiset voisivat jatkaa rauhanneuvotteluja Israelin kanssa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.