Mainos

Palestiinalaiset keskeyttivät rauhanneuvottelut

Palestiinalaisviranomaiset ovat keskeyttäneet kaikki neuvottelunsa Israelin kanssa. Israel on vetänyt joukkonsa Jeninistä, mutta miehittää yhä Balataa.

Presidentti Jasser Arafatin edustaja Ahmed Abdel-Rahmanin sanoi, että neuvotteluja ja tapaamisia ei kannata järjestää niin kauan kun Israel hyökkää pakolaisleireihin ja jatkaa aseellisia iskujaan.

Palestiinalaisten ilmoitus on takaisku Yhdysvaltain johtamille rauhanhankkeille.

Israel miehittää yhä Balataa

Israel ilmoitti tänään joukkojensa vetäytyneen Jeninin pakolaisleiristä. Sen sijaan toisessa miehitetyssä pakolaisleirissä, Balatassa, joukot pysyivät paikoillaan.

Sotilaslähteiden mukaan joukot vetäytyivät Jeninissä itse pakolaisleiristä, mutta pysähtyivät "tarkkailuasemiin" leirin liepeille. Ennen vetäytymistään sotilaat takavarikoivat räjähteitä ja pidättivät useita henkilöitä kuulusteluja varten.

Ainakin 20 palestiinalaista ja kaksi Israelin armeijan sotilasta on saanut surmansa sen jälkeen kun Israel miehitti leirit torstaina.

Euroopan unioni yhtyi tänään YK:n pääsihteerin Kofi Annanin vaatimukseen leirien miehityksen välittömästä lopettamisesta, jota Ranska on kutsunut "sodanjulistukseksi". Yhdysvallat puolestaan on vaatinut Israelilta "äärimmäistä pidättyvyyttä", mutta ei ole korostanut joukkojen vetämistä pois, todeten kunnioittavansa maan oikeutta itsepuolustukseen.

Hamas halajaa aseita

Palestiinalaisten äärijärjestö Hamas vaati tänään Jasser Arafatin itsehallintoa jakamaan aseita palestiinalaisille, jotta nämä voisivat puolustautua Israelin hyökkäyksiä vastaan.

Hamasin mukaan palestiinalaishallinnon olisi tehtävänsä mukaan "aseistettava sankarimme sen sijaan että heitä ajetaan takaa ja pidätetään". Hamas julkaisi vetoomuksensa kotisivuillaan.

Hamas arvosteli myös arabimaita, jotka ovat pysytelleet hiljaa Israelin viimepäiväisten hyökkäysten jälkeen. Kaikkiaan 19 palestiinalaista ja kaksi israelilaista on saanut surmansa Israelin joukkojen aloitettua hyökkäyksensä Jeninin ja Balatan pakolaisleireille torstaina. Silminnäkijöiden mukaan israelilaisjoukot vetäytyivät varhain tänään Jeninin pakolaisleiriltä, mutta jäivät vartioimaan leirin sisäänpääsyä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.