Mainos

Palestiinalaiset julistivat hätätilan

Palestiinalaisviranomaiset pyysivät myös kansainvälistä yhteisöä puuttumaan Israelin hyökkäykseen. Hamas vaati Israelia vetäytymään Gazasta kostoiskujen uhalla.

Palestiinalaishallinto on julistanut palestiinalaisalueille hätätilan keskiviikosta asti jatkuneen Israelin suurhyökkäyksen takia, viranomaisten tiedotteessa kerrottiin.

Israel aloitti hyökkäyksensä Gazan pohjoisosaan, kun kaksi israelilaista oli kuollut keskiviikkona palestiinalaisten raketti-iskussa Sderotin rajakaupungissa.

Israelin puolustusministeri Shaul Mofazin mukaan hyökkäyksen tärkein tavoite on estää palestiinalaisia ampumasta Qassam-rakettejaan Israeliin.

Operaatio jatkui tänään, ja hyökkäyksen aikana on kuollut jo ainakin 40 palestiinalaista.

Aamupäivän aikana armeija on surmannut jo ainakin kuusi palestiinalaista. Alueella on noin 200 Israelin sotilasajoneuvoa.

Hamas haastoi Israelin vetäytymään Gazasta

Radikaali palestiinalaisryhmän Hamas ilmoitti lopettavansa ohjusiskut Israelin alueelle, jos Israel puolestaan suostuu päättämään sotatoimet Gazan kaistalla.

Hamasin johtaja Ismail Hanijeh ilmoitti Hamasin kannan vain muutama tunti sen jälkeen, kun ryhmän aseellinen siipi oli uhannut jatkaa omatekoisten Qassam-ohjustensa ampumista Israelin puolelle.

Hamasin Ezzedin al-Qassamin prikaatien johtaja aiemmin aamupäivällä lehdistötilaisuudessa Jabalijan pakolaisleirissä Gazassa, että joukkojen on tarkoitus iskeä myös Ashkelonin satamakaupunkiin.

Hamas ampui Qassam-ohjuksen Pohjois-Gazasta teollisuusalueelle Ashkeloniin elokuun lopussa. Koskaan aiemmin palestiinalaisten omatekoiset ohjukset eivät olleet kantaneet niin syvälle Israelin alueelle. Kukaan ei tuolloin haavoittunut iskussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.