Mainos

Palestiinalaiset jatkoivat pidätyksiä

Palestiinalaisten turvallisuusjoukot ovat pidättäneet kymmeniä ääri-islamilaisia epäiltyinä eilisestä pommi-iskusta, mutta Israelin mielestä pidätykset eivät riitä terrorismin juurimiseksi.

Islamilainen vastarintaliike Hamas ilmoitti järjestäneensä pommi-iskun, joka oli suunnattu israelilaista koulubussia vastaan. Bussia saattanut sotilas sai estettyä iskun bussiin, mutta kuoli itse törmäyksessä pommiautoon.

Palestiinalaiset turvallisuusjoukot pidättivät sekä Hamasin että pienemmän Jihad-ryhmän jäseniä. Hamasin perustaja, sheikki Ahmed Yassin asetettiin kotiarestiin jo torstai-iltana. Palestiinalaisviranomaiset myös sulkivat Hamasin johtajien puhelimet ja varoittivat islamilaisia pappeja pitämästä palopuheita perjantairukouksissa.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat tuomitsi pommi-iskun ja sanoi, että se oli suunnattu äskettäin Yhdysvalloissa solmitun sopimuksen toteuttamista vastaan. Sopimuksen on määrä tulla voimaan maanantaina. Sopimuksen mukaan israelilaiset luovuttavat palestiinalaishallintoon lisää alueita ja palestiinalaiset estävät terroriteot Israelia vastaan.

Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun neuvonantaja sanoi pommi-iskun osoittavan, ettei todellista halua terroristijärjestöjen tuhoamiseen ole. Hänestä iskun jälkeen tehdyt pidätykset on tarkoitettu vain varmistamaan, että Israel ryhtyy toteuttamaan rauhansopimusta.
-Tositaistelussa terrorismia vastaan murskataan järjestön rakenne ennen iskua.

Israelin kovan linjan puolustusministeri Ariel Sharon oli pidättyvämpi.
-Palestiinalaisten on täytettävä kaikki sitoumuksensa ja ennen kaikkea toimittava tehokkaasti terroristiverkkojen tuhoamiseksi. Sharon arveli, että rauhaan pääseminen kestää vuosia.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.