Mainos

Palestiinalaiset: Israel tulittanut siviilejä

Palestiinalaislähteiden mukaan palestiinalaisnainen ja hänen kaksivuotias tyttärensä ovat kuolleet Israelin tulituksessa. Israel kiistää tietävänsä tapauksesta.

Palestiinalaisnainen ja hänen kaksivuotias tyttärensä saivat surmansa tänään Israelin tulitettua heidän autoaan Gazassa, palestiinalaiset sairaalalähteet kertoivat.

Israelin viranomaiset kiistivät olevansa tietoisia tapauksesta.

Israelin joukkojen kerrottiin avanneen tulen myös Gazan kaistan eteläosassa Khan Yunisin lähistöllä. Palestiinalaislähteiden mukaan iskussa kuoli palestiinalaismies.

Palestiinan kakkosjohtajat kelpaisivat Peresille


Israelin ulkoministeri Shimon Peres puolusti tänään seitsemän palestiinalaiskaupungin uudelleen miehittämistä.

-Suurin ongelma on estää terroristien pääsy Israeliin. Jos palestiinalaiset eivät ota asiasta vastuuta, Israelin täytyy tehdä tällä tavalla, Peres sanoi ranskalaisen Liberation-lehden haastattelussa.

Peresin mukaan palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat voi syyttää itseään siitä, että Yhdysvallat on vaatinut palestiinalaisia vaihtamaan johtoaan. Peres kertoi olevansa itse valmis neuvottelemaan esimerkiksi Abu Mazenin tai Abu Alan kanssa.

Abu Mazen alias Mahmoud Abbas on palestiinalaisten vapautusjärjestön PLO:n kakkosjohtaja ja Oslon sopimusten taustamies. Abu Ala alias Ahmed Qurei on yksi keskeisistä palestiinalaisneuvottelijoista ja palestiinalaisten parlamentin puhemies. Kumpaakin pidetään Arafatin mahdollisina seuraajaehdokkaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.