Mainos

Palestiinalaiset hylkäsivät Clintonin aloitteen

Palestiinalaiset neuvottelijat ovat hylänneet presidentti Bill Clintonin rauhanaloitteen. Asiasta kertoi tänään uutistoimisto Reuters.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton esitteli tarkemmin Lähi-idän rauhansuunnitelmaansa puhuessaan eilen.

Clintonin mukaan hänen suunnitelmansa merkitsisi todellista tuskaa ja uhrauksia molemmilta osapuolilta. Clinton aikoi myös lähettää edustajansa alueelle. Clinton oli melkein valmis myöntämään, ettei rauhansopimusta saataisi aikaiseksi ennen kuin hänen virkakautensa päättyy 20. tammikuuta.

Clinton totesi israelilaisille, että heidän maansa oli myös palestiinalaisten kotimaa, ja ettei heillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin jakaa maa kahdeksi valtioksi kahdelle kansalle. Clinton kehotti samassa yhteydessä palestiinalaisia lopettamaan vaatimasta mahdottomia. Clintonin suunnitelma antaisi palestiinalaisille Gazan alueen ja suurimman osan Länsirantaa, mutta kieltäisi vuoden 1948 sodan palestiinalaispakolaisilta paluun Israeliin.

Clintonin mukaan palestiinalaisten tulisi tämän takia saada korvauksia, ja että Yhdysvallat johtaisi hankkeen rahoittamista. Suunnitelma loisi myös kansainväliset joukot Palestiinaan rajavalvontaa ja Israelin turvallisuuden takaamista varten sekä antaisi palestiinalaisten valvontaan Jerusalemin arabialueet ja tarjoaisi yksilöimättömän kompromissin kaupungin pyhien paikkojen hallinnasta.

-Tämä on iso juttu, ja se täytyy saada aikaan, Clinton sanoi puheessaan.

-Tässä on minun mielestäni oikeudenmukaisen ratkaisun hahmotelma, hän jatkoi.
(STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.