Mainos

Palestiinalaiset esittelivät Gaza-suunnitelmansa Israelille

Palestiinalaiset turvallisuusjoukot ovat myös ryhmittyneet Gazan pohjoisosaan.

Satoja palestiinalaisia turvallisuusjoukkojen sotilaita on ryhmitetty Gazan kaistan pohjoisosaan, kertoivat turvallisuuslähteet. Sotilaille on annettu määräys estää kaikki ääriainesten iskut. Sotilaiden sijoittamisesta sovittiin aiemmin päivällä Israelin kanssa.

- Olemme ryhtyneet sijoittamaan joukkojamme Gazan kaupungin pohjois- ja itäpuolelle estääksemme väkivaltaisuudet ja iskut Israelia vastaan, kertoi korkea turvallisuusviranomainen, joka halusi pysytellä nimettömänä.

Palestiinalaiset viranomaiset ovat myös luovuttaneet tänään Israelille yksityiskohtaisen suunnitelman siitä, millaisiin turvallisuustoimiin palestiinalaisjoukot ryhtyvät Gazan kaistalla.

Israelin hallitus on toistuvasti vaatinut palestiinalaishallintoa panemaan alueen ääriryhmät aisoihin.

- Olemme valmiita ryhmittämään joukkomme koska tahansa. Odotamme Israelin vastausta suunnitelmaan ja tietoa, että voimme ottaa erityisasemamme, sanoi palestiinalainen turvallisuuslähde.

Neuvottelutoiveita lisää se, että Israelin pääministeri Ariel Sharon ilmoitti eilen olevansa jälleen valmis vuoropuheluun palestiinalaishallinnon kanssa. Yhteydenpito keskeytyi viime viikolla, kun israelilaiset olivat joutuneet pommi-iskun kohteeksi Gazan alueella.

Hamas-järjestön aseellinen siipi kehotti puolestaan Israelia lopettamaan kaikenlaisen sotilaallisen toiminnan Gazassa, luopumaan tarkastusasemistaan ja vapauttamaan palestiinalaisia vankeja.

Hamasin mukaan mahdollisen tulitauon tulee perustua vastavuoroisuuteen Israelin kanssa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.