Mainos

Palestiinalaiset ampuivat juutalaisalueella

Väkivaltaisuudet Israelin ja palestiinalaisten välillä jatkuvat. Palestiinalaiset avasivat tulen juutalaisten asuntoalueella lähellä Jerusalemia.

Palestiinalaisten avattua tulen eilen juutalaisten asuntoalueella Israelin joukot vastasivat ammuskeluun konekiväärein ja kahdella tankin laukaisemalla kranaatilla. Tulitus tapahtui Länsirannalla Beit Jalan -palestiinalaiskylästä. Välikohtauksen ei kerrottu aiheuttaneen loukkaantumisia.

Samaan aikaan Israelin ja palestiinalaisten korkea-arvoiset turvallisuusviranomaiset neuvottelivat ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon. Palestiinalainen kenraalimajuri Abdel-Razek al-Majaydeh keskusteli israelilaisen virkaveljensä kenraalimajuri Yom-Tov Samian kanssa keinoista liennyttää jännitystä ja vähentää väkivaltaisuuksia väestönosien kesken.

Clinton ei ole tapaamassa Arafatia

Valkoinen talo torjui illalla palestiinalaisviranomaisten esittämät väitteet Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin ja palestiinalaisjohtajan Jasser Arafatin kahdenkeskisestä tapaamisesta. Palestiinalaislähteiden mukaan Clinton ja Arafat olisivat olleet tapaamassa toisensa Washingtonissa marraskuun alussa.

Valkoisen talon edustajan mukaan kahden johtajan tapaaminen on mahdollinen, mutta mitään erityisiä suunnitelmia tai päivämääriä ei ole päätetty. Edustajan mukaan Clintonin tapaaminen Arafatin tai Israelin pääministerin Ehud Barakin kanssa ei ole mahdollinen ennen kuin osapuolet ovat edenneet omissa neuvotteluissaan. Tämä tarkoittanee ainakin sitä, että palestiinalaisten ja Israelin välisen väkivallan on loputtava.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.