Mainos

Palestiinalaiset aloittivat vaalikampanjoinnin

Mielipidemittausten kärjessä näyttää edelleen olevan presidentti Mahmud Abbasin Fatah-järjestö, joka on ollut vallassa viime vuosikymmenen ajan. Vaalit on määrä pitää tammikuun 25. päivä.

Palestiinalaisjärjestöt ovat tänään aloittaneet kampanjoinnin, vaikka parlamenttivaalien aikataulu vaikuttaa vielä epävarmalta.

Vaalit on määrä pitää 25. tammikuuta. Palestiinalaishallinto saattaa kuitenkin siirtää niitä, ellei Israel salli äänestämistä Itä-Jerusalemissa. Israelin kannasta on ristiriitaisia tietoja.

Israel on antanut palestiinalaisten äänestää Itä-Jerusalemissa edellisissä vaaleissa, mutta kampanjointi kaupungissa on ollut kielletty.

Mielipidemittausten kärjessä näyttää edelleen olevan presidentti Mahmud Abbasin Fatah-järjestö, joka on ollut vallassa viime vuosikymmenen ajan. Äärijärjestö Hamas on kuitenkin kuronut umpeen eroa Fatahiin. Kymmenen vuotta sitten Hamas boikotoi parlamenttivaaleja.

Hamasin osallistuminen vaaleihin on yksi syy, jolla Israel on perustellut sitä, miksi se saattaa kieltää äänestämisen Itä-Jerusalemissa. Hamas on tehnyt suurimman osan Israelia vastaan suunnatuista iskuista viiden viime vuoden aikana.

Israelin poliisi pidätti tunnetun ehdokkaan

Fatah aloitti kampanjansa järjestön perustajan, edesmenneen palestiinalaisjohtajan Jasser Arafatin haudalta Ramallahissa.

Palestiinalaisten apulaispääministeri, kampanjoinnista vastaava Nabil Shaath kertoi, että järjestö tähtää korruption lakkauttamiseen ja palestiinalaisvaltion rakentamiseen uudelta pohjalta.

Tähän mennessä Fatah ei ole onnistunut saamaan korruptiota kuriin, mikä on tarjonnut sen pahimmalle kilpakumppanille Hamasille hyvän pohjan vaalitaisteluun. Hamas lupasi vastaisuudessakin puolustaa palestiinalaisten oikeutta vastustaa miehitystä.

Vaaleihin valmistautuminen ei alkanut ilman välikohtauksia. Israelilaispoliisit pidättivät Itä-Jerusalemissa kampanjoineen tunnetun ehdokkaan Mustafa Barghutin, joka sai toiseksi eniten ääniä viime tammikuun presidentinvaaleissa.

Poliisi määräsi myös toisen lupaavan ehdokkaan, rauhanneuvottelijana toimineen Hanan Ashrawin, lopettamaan kampanjoinnin alueella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.