Mainos

Paleltumiskuolemasta annettu tuomio kaatui hovioikeudessa

Turun hovioikeus on antanut vapauttavan tuomion tamperelaismiehelle, jonka avovaimo paleltui kuoliaaksi yhteisellä ryyppyretkellä. Paleltumiskuolema sattui Tampereella tammikuussa 2006. Humalassa ollut nainen jäi taksimatkan jälkeen kotipihalla ulos ja paleltui.

Tampereen käräjäoikeus tuomitsi miehen vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen sekä yhteiskuntapalveluun. Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi heitteillepanoon ja törkeään kuolemantuottamukseen.

Mies katsoi, ettei hän humalatilansa ja kylmettymisensä vuoksi pystynyt auttamaan avovaimoaan. Mies kertoi lähteneensä hakemaan apua mutta sammuneensa matkalle. Havahduttuaan hänellä ei ollut käsitystä avovaimon olinpaikasta.

Hovioikeus hylkäsi syytteet heitteillepanosta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Hovioikeus piti mahdollisena, että mies oli mennyt hakemaan apua, mutta ei ollut siinä onnistunut vahvan humalatilansa vuoksi.

Rikoslaissa määriteltyä huolellisuusvelvollisuutta mies ei ollut rikkonut, vaikka olikin juonut itsensä toimintakyvyttömäksi. Hovioikeuden mukaan velvollisuutta olisi rikottu, jos ennalta olisi ollut arvattavissa, että nainen joutuu avuttomaan tilaan eikä kukaan muu auta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.