Mainos

Palace täyttää 50 vuotta

Eteläranta Kymppi on tämän maan tunnetuimpia osoitteita. Työnantajalinnoitus valmistui 50 vuotta sitten. Siitä lähtien Palacen kabineteissa on linjattu yhteiskunnan suuntaviivoja - ja samalla syöty hyvin.

"Helsingin olympiakisoihin valmistui Palace-hotelli ja ravintola. Johtaja Noschisin ja arkkitehti Revellin opastamana mr. Wolling tutustui ravintolan keittiöön kun siellä täytettiin ruhtinaallisten olympiavieraiden toivomuksia." Näin Palacea kuvataan vanhassa esittelyssä. Toiveet toteutuvat tänäkin päivänä keittiöpäällikkö Marko Laineen johdolla.

Lamavuosina Palacen saleja oltiin jo muuttamassa konttoreiksi, nyt aika on parempi. Tuulisella ravintola-alalla on taas kysyntää gourmet:lle

- Ruokaravintoloilla ja varsinkin hyvillä ruokaravintoloilla, meidät mukaan lukien on täysin selvä kasvu tänä vuonna, viime vuoteen verrattuna, sanoo pääkonsuli Heikki Tavela.

Valtamerihöyryjä mukaileva 11. kerroksinen työnantajapalatsi oli kohotessaan Helsingin toiseksi suurin rakennus, heti eduskuntatalon jälkeen. Vain hotelli ja ravintola valmistuivat olympialaisiin, järjestöt muuttivat sisään vasta syksyllä - tuolloin rakennuskustannukset olivat tuplaantuneet alkuperäisestä.

Teollisuuskeskuksesta tuli pian valtakeskus, jonka kabineteissa syntyneet päätökset tuntuivat kaikkien kukkaroissa.

- Kirjo on hyvin laaja - se lähtee tietysti penneistä tai nyk. senteistä ja päätyy devalvaatioihin tai talouslaman korjaustoimiin, sanoo Teollisuuden ja Työnantajien toimitusjohtaja Johannes Koroma.

Toisin kuin takavuosina, ei sopimuksia enää raapusteta klubiaskin kanteen. Tupo-pöydässä kuitenkin valvotaan pitkään ja laskutikkumiehetkin ymärtävät hyvän aterian päälle.

- Sillä on merkitystä että täällä on helppo tavata ihmisiä, käydä luottamuksellisia keskusteluja ja tarjota kuhunkin tilaisuuteen sopivaa laadukasta ruokaa, Koroma jatkaa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 10.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.