Paksu peitto vai viileä viltti? Tämä unettaa parhaiten

Onko nukkuminen miltei mahdotonta kesäkuumalla? Ei ihmekään. Vaikka kotoisa ja lämmin paksu peitto tuntuu romanttiselta, ei uni tule kunnolla, jos nukkuu liian kuumassa.

Vaikka haluaisitkin hautoa ja hempeillä pehmeiden peittojen alla, viileä huoneilma on todellisuudella parempi unen kannalta. Elimistömme lämpötila vaihtelee unen aikana, joten mikä tahansa sitä nostattava tekijä saattaa häiritä nukahtamista tai unta.

Jos haluat säästää sähköä, etkä viilentää koneellisesti kesäkuumalla makuuhuoneen lämpötilaa, voit kokeilla esimerkiksi petivaatteiden viilentämistä tai pikaista viilentävää – muttei liian kylmää – suihkua ennen sänkyyn käymistä. Ja jo pelkästään se voi auttaa, että pääsi pysyy viileänä, vaikka muu vartalo olisi peittojen alla.

Jos sinulla ja kumppanillasi on täysin eri käsitys siitä, millainen lämpötila huoneessa pitäisi olla, älkää ainakaan nukkuko yhdellä peitolla, vaan valitkaa suosiolla kummallekin oma peittoratkaisu. Jos sänkyyn on mahdollista laittaa kaksi eri lakanaa, voi viileämpää nukkumisympäristöä kaipaava yrittää valita itselleen viileämmän lakanankin. Satiini kuulostaa kesäkuumalla hyvältä, vai mitä?

Lisää unesta:


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja