Mainos

Paksasin virkasyytteen käsittely keskeytyi

Liettuan presidentin Rolandas Paksasin virkasyytteen käsittely on keskeytynyt parlamentissa. Paksasia syytetään muun muassa presidentinvalan rikkomisesta, salaisten tietojen vuotamisesta ja julkisten instituutioiden häpäisemisestä.

Liettuan parlamentti on aloittanut presidentti Rolandas Paksasin virkasyytteen käsittelyn. Käsittelyä kuitenkin lykättiin saman tien, kunnes maan perustuslakituomioistuin antaa lausuntonsa asiasta.

Korkeimman oikeuden puheenjohtaja Vytautas Greicius luki syytteen, jonka mukaan Paksas olisi rikkonut presidentinvalansa, vuotanut salaisia tietoja, sekaantunut liike-elämään, häpäissyt julkisia instituutioita ja sallinut avustajiensa käyttää väärin valtaansa. Perustuslakituomioistuin aloittaa kuulustelut 16. maaliskuuta.
Päätöksensä tuomioistuin julkistaa kolme viikkoa myöhemmin.

Paksasin virkasyyteoikeudenkäynti tulee varjostamaan Liettuan liittymistä Natoon 2. huhtikuuta ja jatkuu mahdollisesti vielä EU:hun liittymisen aikaan 1. toukokuuta.

Paksas on kiistänyt syytteet. Hänen mukaansa kyseessä on poliittinen ajojahti. Paksas on myös sanonut pyrkivänsä uudelleen presidentiksi, mikäli hänet pannaan viralta. Tuoreen mielipidemittauksen mukaan hänellä on mahdollisuuksia tulla valituksi uudelleen.

(MTV3-STT-BNS-TT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.