Mainos

Pakolaisvyöry Kosovosta Albaniaan

Kosovosta on vyörynyt pohjoiseen Albaniaan noin 23000 pakolaista. Albanian Saksan-suurlähettiläs kertoi tänään radiohaastattelussa, että pakolaisten joukossa on useita vanhuksia, lapsia ja äskettäin synnyttäneitä naisia. Lähettiläs Bashkim Seneli sanoi, että ihmiset tarvitsevat apua heti. Suomen Punainen Risti lähetti tänään puoli miljoonaa markkaa pakolaisille.

YK:n virkamiehet Pohjois-Albaniassa sanoivat puolestaan eilen valmistautuvansa siihen, että maahan saapuisi jopa 20000 pakolaista Kosovosta. YK:n pakolaisjärjestö valmistautui tuomaan paikalle muovipeittoja ja patjoja sekä majoittamaan pakolaiset vapaisiin virastotaloihin.

Viime viikolla YK rekisteröi Albaniaan saapuneen 8000 pakolaista ja arvioi 2000-4000 saapuneen ilman rekisteröintiä. Noin 90 prosenttia Kosovon parista miljoonasta ihmisestä on sukujuuriltaan albaaneja, ja useimmat heistä haluavat maakunnan itsenäistyvän. Serbejä on syytetty Bosnian sodan kaltaisista etnisistä puhdistuksista Kosovossa.

Suomen Punaiselta Ristiltä apua Albaniaan ja Kosovoon

Suomen Punainen Risti lähetti tänään puoli miljoonaa markkaa Kosovon pakolaisille Albaniaan ja miljoona markkaa Kosovoon. Samalla se vetoaa kansalaisiin: sadalla markalla saat ruokapaketin viikoksi nelihenkiselle perheelle.

Albanian Punainen Risti on maan tehokkaimmin organisoitu järjestö. Se toimii koko maassa ja oli nytkin ensimmäisenä ottamassa vastaan Kosovosta tulleita pakolaisia. Kosovossa Punainen Risti jatkaa ruoan ja hygieniatarvikkeiden jakeluja pakolaisille sekä lääkkeiden jakelua sairaaloille. Lisäksi välitetään kirjeitä toisistaan eroon joutuneille perheenjäsenille sekä korjataan vesijohtoja.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.