Mainos

Pakolaisvirta jatkuu Montenegroon ja Makedoniaan

Pakolaisvirta Kosovosta jatkuu Montenegroon ja Makedoniaan. Jugoslavian toiseen osavaltioon Montenegroon on eilisestä lähtien saapunut yli 2000 uutta pakolaista, kertoo YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n edustaja Kris Janowski keskiviikkona Genevessä.

Lisäksi 18 000 pakolaista on matkalla kohti Montenegron rajaa. Myös makedonialaiselle Blacen raja-asemalle saapui keskiviikkona satoja uusia pakolaisia. Pakolaisjärjestö arvioi, että Kosovon rajojen sisäpuolella on edelleen vähintään 400000 ihmistä. Suurin osa heistä on pakosalla, Janowski arvioi.

-Me emme kuitenkaan tiedä, kuinka monella heistä on enää katto pään päällä. Kosovon albaanien sissijärjestön UCK:n komentaja Ramush Haradinaj sanoi tiistai-iltana puhelimitse sveitsiläiselle SF1-televisioyhtiölle, että suurin osa siviiliväestöstä piileskelee metsissä ja vuorten laaksoissa, missä heitä on vaikea puolustaa serbien hyökkäyksiltä. Haradinaj sanoi lisäksi, että serbijoukot jatkavat yhä siviilien kokoamista ryhmiin, minkä jälkeen heidät ammutaan.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.