Mainos

Pakolaisvirta Afganistanista kasvaa

Afganistanista Pakistaniin pakenevien ihmisten määrä kasvaa koko ajan. Pakolaisvirta maiden rajalla alkoi Yhdysvaltojen nimettyä Afganistanissa piileskelevän Osama bin Ladenin pääepäillyksi New Yorkin ja Washingtonin terrori-iskuihin. Nyt Afganistanissa pelätään amerikkalaisten vastatoimia.

Uutistoimisto Reutersin mukaan tuhannet afgaanit ovat saapuneet Pakistaniin viime päivien aikana ja täyttäneet jo ennestään täyteen pakatut pakolaisleirit, joissa asuu kaksi miljoonaa pakolaista. Pakolaisvirta alkoi sen jälkeen, kun Yhdysvallat nimesi Afganistanissa piileskelevän Osama bin Ladenin pääepäillyksi New Yorkiin ja Washingtoniin tehtyihin terrori-iskuihin. Iranin ja Afganistanin välinen raja suljettiin. Vahvistamattomien tietojen mukaan myös Pakistanin raja olisi suljettu afgaanipakolaisilta sunnuntaina.

Kansainvälinen Punainen Risti on joutunut vetämään kaikki työntekijänsä Afganistanista Pakistaniin. Afganistanian hallitseva Taleban-liike on kehottanut avustustyöntekijöitä poistumaan, koska se ei voi vastata heidän turvallisuudestaan.

Punaisen Ristin työ jatkuu

Punaisen Ristin työ jatkuu kuitenkin Afganistanissa tuhannen paikallisen työntekijän voimin. Monet heistä toimivat johtotehtävissä. Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ICRC toivoo jatkossa voivansa lähettää lentoteitse ulkomaalaisia työntekijöitään Afganistaniin tilapäisesti, jos viranomaiset sen sallivat.

Uutistoimisto Reutersin mukaan viimeiset avustustyöntekijät poistuivat Kabulista sunnuntaina aamulla. Muualla maassa vielä olleet työntekijät ovat sunnuntaina matkalla kohti Pakistania.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.