Mainos

Pakolaisperhe ajoi miinaan

Viisi pakolaisperheen jäsentä kuoli tänään Kosovon ja Albanian rajalla, kun heidän henkilöautonsa ajoi miinaan. Perhe oli vain muutaman kymmenen metrin päässä Morinan raja-asemasta.

Yhdeksän- ja 13-vuotiaat pojat sekä 15-vuotias tyttö kuolivat voimakkaassa räjähdyksessä heti. Heidän pahoin haavoittunut äitinsä pääsi rajan yli Albanian puolelle, mutta menehtyi vammoihinsa. Samoin kävi perheen isoäidin. Perheen 44-vuotias isä ja 11-vuotias poika haavoittuivat, viimeksi mainittu niin vakavasti, että hänet jouduttiin lennättämään helikopterilla sairaalahoitoon Tiranaan.

Pakolaiset olivat osa saattuetta, jossa noin 1500 ihmistä tuli varhain aamulla Kosovosta Albaniaan. Rajanylityspaikka suljettiin joksikin aikaa, mutta avattiin myöhemmin. Rajaa tarkkailevan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön edustajan mukaan serbipoliisit jättivät vaatteilla peitetyt ruumiit tielle tuntikausiksi ilmeisesti pelotellakseen muita pakolaisia.

Jugoslavia on viime viikkoina miinoittanut Albanian vastaista rajaa ilmeisesti Nato-joukkojen tulon vaikeuttamiseksi. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.