Mainos

Pakolaisleiri ei tarjoa suojaa: Jopa pienet lapset joutuneet raiskatuiksi

Independent-lehden mukaan jopa 7-vuotiaita tyttöjä on käytetty seksuaalisesti hyväksi virallisilla pakolaisleireillä Euroopassa.

Lehti viittaa pakolaisleireiltä koottuihin raportteihin. Erään Kreikan Softex-pakolaisleirillä työskentelevän vapaaehtoistyöntekijän mukaan miespuoliset jengit jahtaavat nuoria tyttöjä leireillä. Asiasta kertoo The Observer -lehti.

Vapaaehtoistyöntekijä kertoo myös, että kerran eräs irakilainen perhe jouduttiin siirtämään leiriltä hätämajoitukseen, sillä heidän 7-vuotias tyttärensä oli joutunut seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Perhe ei voi vieläkään uskoa todeksi, mitä oikein tapahtui. Eräs mies oli viattomasti pyytänyt irakilaisperheen tytärtä telttaansa pelaamaan pelejä muiden lasten kanssa. Myöhemmin 7-vuotias oli palannut perheensä luo niska ja käsivarret täynnä punaisia jälkiä. Tyttö kuvaili, kuinka häntä oli käytetty seksuaalisesti hyväksi. Se järkytti 7-vuotiaan elämän täysin. Perhe ei enää halua jatkaa elämäänsä Euroopassa, vaan on ilmoittanut pyrkivänsä Irakiin niin pian kuin mahdollista.

Myös muut avustusjärjestöt ja hyväntekeväisyysjärjestöt ovat rapotoineet lasten ja naisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja väkivallasta pakolaisleireillä. Raportit antavat huolestuttavaa viitteitä siitä, että leirit eivät tarjoa tarpeeksi suojaa ja turvaa jo muutenkin haavoittuneille ihmisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.