Mainos

Pakolaislaivan kohtalo ratkeamassa

Uusi Seelanti ja Nauru ovat luvanneet ottaa vastaan Australian vesillä, norjalaislaivassa olevat pakolaiset. Lähes viikon odottaneet yli 400 afgaanipakolaista joutuvat kuitenkin olemaan aluksella edelleen. Pakolaisjoukkoa ei nimittäin saa kuljettaa pois Australian alueelta ennen kuin heidän oikeuttaan hakea turvapaikkaa Australiasta on käsitelty huomenna alkavassa oikeuskäsittelyssä.

Norjalaislaivalle pelastettujen afganistanilaisten maihin saamisessakin on ongelmia.

Rahtilaiva Tampan varustamo sanoo, ettei rahtialus kykene kuljettamaan yli 400 henkeä Uuteen-Seelantiin tai Nauru-saarelle turvallisuussyistä. Laivan miehistötilat on suunniteltu 50 ihmiselle.

Norjalaisvarustamon mukaan ainoa ratkaisu on viedä pakolaiset Australiaan.

Norjalaisalus Tampalle vajaa viikko sitten Intian valtamerestä pelastetut afgaanit halusivat alun perin Australiaan. Australia kuitenkin kieltäytyi toistuvasti päästämästä pakolaisia maaperälleen, kansainvälisestä painostuksesta huolimatta.

Australialaislehdissä kerrotaan, että pakolaiset siirretään ensin australialaiseen joukkojenkuljetusalukseen, jolla heidät sitten vietäisiin Papua - Uuteen Guineaan.

Australialainen lehti kirjoittaa, että Papualla pakolaisjoukko jaettaisiin kahtia. Osa pakolaisista pääsisi sieltä Uuteen Seelantiin ja isompi joukko Nauruun. Australia ei ole suostunut ottamaan pakolaisia maihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.