Mainos

Pakolaiskriisi kärjistyy Libyan ja Tunisian rajalla

Libyan ja Tunisian välisen rajan tilanne on käymässä kaoottiseksi pakolaisten pyrkiessä pois Libyasta. Tunisian rajavartijat ovat jopa ampuneet ilmaan Ras Djirin rajanylityspaikalla yrittäessään pitää tilanteen hallinnassaan.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR arvioi, että yli 70 000 ihmistä on paennut runsaan viikon aikana Libyasta Tunisian puolelle ja tuhansia lisää on pyrkimässä pois Libyasta.

Järjestön edustajan mukaan yhtenä ongelmana näyttää olevan, että erityisesti Saharan eteläpuolisen Afrikan maiden kansalaisia ei päästetä Tunisiaan.

Kymmenettuhannet Tunisian puolelle päässeet odottavat jatkokuljetusta rajalta eteenpäin. Monilla ei ole rahaa kotimatkan maksamiseen.

-Milloin meidät viedään pois täältä? Me emme voi hyväksyä tätä, tuskaili Tunisian puolelle pystytetyn telttakylän egyptiläinen asukas.

UNHCR:n telttakylään mahtuu yöpymään 10 000 pakolaista, mutta järjestö valmistautuu laajentamaan sitä kaksinkertaiseksi.

Libyassa pelätään yhteenottoja

Tilanne Libyan puolella rajaa on kiristynyt entisestään, ja asukkaat pelkäävät uusia yhteenottoja kapinallisten ja johtaja Muammar Gaddafin tukijoiden välillä. Silminnäkijät kertovat, että konekivääreillä aseistautuneita Gaddafin tukijoukkoja on siirtynyt Tunisian rajan tuntumaan.

Suomen Punaisen Ristin lääkintäryhmä odottaa edelleen Tunisiassa pääsyä Libyaan. Suomalaiskolmikon lisäksi ryhmään kuuluu ruotsalainen kirurgi.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Janne Hopsun juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.