Mainos

Pakolaiset hakevat oleskelulupaa jopa 20 perheenjäsenelleen

Oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat haluavat yhä enemmän omaisiaan Suomeen. Perheenyhdistämisen perusteella tehtyjen oleskelulupahakemuksien määrä on kasvanut viime vuosina.

Maahanmuuttoviraston mukaan perheenyhdistämishakemuksissa kasvattilapsien määrä on erityisesti kasvanut. Kasvattilapsien lähisuhdetta on vaikea varmentaa esimerkiksi dna-testien avulla, mikä voi Maahanmuuttoviraston mukaan olla yksi syy hakemuksien kasvavaan määrään.

Eniten perheenyhdistämishakemuksia tekevät Somaliasta ja Irakista oleskeluluvan saaneet.

Maahanmuuttovirastossa on tällä hetkellä vireillä reilu kuusituhatta perheenyhdistämishakemusta. Tarkkoja tilastoja tulijoiden taustoista ei ole, mutta tulijoita riittää.

Perheenjäsenten saaminen uuteen kotimaahan helpottaa kotoutumista, mutta ns.huijaus-hakemukset ruuhkauttavat Maahanmuuttovirastoa. Yksi selitys hakemuksien kasvavalle määrälle voi olla se, että Suomi kattaa myös omaisten matkat helpommin kuin muut EU-maat.

Oleskeluluvan saaneiden omaisten matkoihin on budjetoitu tälle vuodelle vajaa miljoona euroa. Budjetti ylitetään kuitenkin jo muutaman kuukauden sisällä.

Katso Mari Karppisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.