Mainos

Pakkopalautusta paennut äiti vauvan kanssa kateissa Kyyjärvellä – poliisi haki isän töistä ja 2-vuotiaan lapsen päiväkodista

Kyyjärvellä asuva afganistanilainen äiti pakeni eilen yhdeksänkuukautisen lapsensa kanssa heitä hakemaan tulleita poliiseja, koska perhe on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Poliisi haki perheen isän työpaikaltaan ja nouti toisen, 2-vuotiaan lapsen päiväkodista.

Kyyjärven kunnanjohtaja Eero Ylitalon mukaan perheen äiti oli tulossa neuvolasta, kun hän huomasi poliisiauton kotitalonsa lähellä. Yhdeksänkuukautisen vauvan vaunut olivat jääneet neuvolan pihaan eikä äitiä ole nähty sen jälkeen.

Ylitalo kertoo kuulleensa tapahtumista eilen illalla, kun eräs kuntalainen oli tullut puhumaan asiasta hänelle.

– Kyllä se oli sokki, kun täällä on esimerkillisesti rauhassa eletty. Tämä oli ylimitoitettu toimi, Ylitalo kertaa ensireaktiotaan.

Kuntalaiset huolissaan

Kunnanjohtajan mukaan paikalliset olivat lähteneet omatoimisesti etsimään äitiä ja vauvaa.

– Olen tavannut paljon kuntalaisia, ja he ovat hirvittävän huolissaan. Toivottavasti äiti ei ole epätoivossaan tehnyt mitään.

Kunnanjohtajan mukaan afgaanistanilainen perhe muutti Kyyjärvelle joulukuussa 2015. Perheen nuorin, yhdeksänkuukautinen vauva on syntynyt Kyyjärvellä.

Rikoskomisario Jari Kinnunen Tampereen poliisista vahvistaa, että perhe on saanut kielteisen, lainvoimaisen päätöksen.

– Isä ja lapsi on haettu, äidin ja vauvan olinpaikasta ei ole tietoa.

Kinnunen ei kommentoi, pakeniko äiti vauvansa kanssa poliisia eikä sitä, etsitäänkö heitä aktiivisesti. Kinnusen mukaan poliisilla ei ole tällä hetkellä tietoa äidin ja vauvan olinpaikasta.

Työperäinen oleskelulupa tulossa?

Kunnanjohtaja Ylitalo kertoo, että perhe on hakenut työperäistä oleskelulupaa Suomessa. Hän sanoo olleensa tänään yhteydessä Maahanmuuttovirasto Migriin asian tiimoilta.

– Olen saanut tietää, että Pirkanmaan TE-toimistosta on lähtenyt puoltava lausunto Migriin, ja Migristä sanottiin, että jos lausunto on puoltava, ei pitäisi olla estettä, Ylitalo kertoo.

Migri ei kommentoinut yksittäisen henkilön asioiden käsittelyä tai siihen liittyviä päätöksiä MTV Uutisille.

Isälle olisi töitä Kyyjärvellä

Perheen isä työskentelee vuokratyöyrityksen kautta betonielementtejä valmistavassa Betsetissä. Betsetin toimitusjohtajan Lasse Happosen mukaan miehelle olisi töitä Kyyjärvellä jatkossakin.

– Tämän hetkisen työtilanteen perusteella ei ole estettä, etteivät työt jatkuisi, Happonen kertoo.

Betsetillä on ollut töissä henkilöstövuokrausyrityksen kautta enimmillään 15 turvapaikanhakijaa. Ensimmäiset tulivat yritykseen harjoittelijoiksi vuonna 2015. Toimitusjohtajan mukaan he ovat hoitaneet tehtävänsä hyvin.

– Tilanne on hyvin hämmentävä työyhteisön kannalta. Turvapaikanhakijat ovat olleet osa työyhteisöä. Pitää vain luottaa siihen, että viranomaispäätökset ovat oikeita, Happonen kertoo.

Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.