Mainos

Pakkaustehtaan palosta miljoonien vahingot

Euran Kauttualla eilisiltana alkanut tehdaspalo aiheutti kymmenien miljoonien markkojen vahingot. Palo vaati myös yhden palomiehen hengen. Hän menehtyi sammutustöissä heti tilanteen alkuvaiheessa, kun savusukeltajat menivät sisälle etsimään palon sijaintia.

Eura

Palossa tuhoutui Åkerlund & Rausingin pakkaustehtaan varastorakennus. Palo aiheuttaa mahdollisesti katkoksia myös tehtaan muuhun toimintaan. Pelastuslaitos sai automaattihälytyksen Åkerlund & Rausingin tehtaalle kello 20.16. Palomiehet paikallistivat tulipesäkkeen varastorakennuksen kulmaan, ja tilanteen oletettiin olevan hallinnassa. Pian kuitenkin palokaasut sytyttivät noin 2 000 neliömetrin kokoisen varastorakennuksen katon, ja tilanne muuttui uhkaavaksi. Vasta yhden aikaan yöllä palo oli täysin palomiesten hallinnassa. Palokunnat onnistuivat rajaamaan palon varastorakennukseen, joka tuhoutui palossa kokonaan. Jälkisammutustyöt jatkuvat palopaikalla koko tämän päivän.

Palomies juuttui portaisiin

Savusukeltajana toiminut palomies menehtyi tulipalon alkuvaihteessa, kun palomiehet menivät sisälle varastoon etsimään palon sijaintia. Palomies juuttui kapeisiin kierreportaisiin tuhoutuneen hallin välitasanteella, kun palokaasut syttyivät humahtaen palamaan. Pelastustoimia johtaneen Euran apulaispalopäällikön Timo Nurmisen mukaan palomies ilmeisesti kaatui portaissa ja juuttui portaikkoon, kun palomiehet pakenivat äkillistä kuumuutta.

-Palomiestä yritettiin pelastaa, mutta hapenpuutteen ja kuumuuden vuoksi tilaan oli mahdotonta jäädä, kertoi Nurminen.

Tulipalossa menehtyi kauttualainen 19-vuotias palomies Ville Tapani Jantunen. Lisäksi kaksi palomiestä loukkaantui. Toinen loukkaantuneista sai pahoja palovammoja, ja hänet on siirretty hoidettavaksi Porin aluesairaalaan.

Vahingot kymmeniä miljoonia

Tehtaan toimitusjohtaja Eero Ravantti arvioi palon vahingoiksi useita kymmeniä miljoonia markkoja.

-Raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden lisäksi palossa tuhoutui yksi pituusleikkuri. Lisäksi varastorakennuksen arvo on viidestä kymmeneen miljoonaan markkaan, totesi Ravantti.

Palon osittaisuus ja rajoittuminen varastotiloihin merkitsee sitä, että tuotannon keskeytys koskee vain pientä osaa tehtaan tuotannosta.

-Asiakastoimitukset pyritään tarvittaessa turvaamaan siirtämällä tilauksia muihin tuotantolaitoksiin, jatkoi Ravantti.

Palon syy vielä epäselvä

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä, ja poliisi tutkii asiaa. Tuotanto päättyi tehtaalla perjantai-iltana kello 22, eikä sen jälkeen tehtaalla ollut mitään toimintaa.

-Syttyneessä varastossa ei säilytetty mitään kemikaaleja eikä muitakaan herkästi syttyviä aineita, kertoi apulaispalopäällikkö Nurminen.

Syttymissyyn tutkimista vaikeuttavat varaston täydellinen tuhoutuminen ja palotilassa vallinnut voimakas kuumuus. Tulipaloa oli sammuttamassa Euran vapaapalokunnan lisäksi yksiköitä Säkylästä, Kiukaisista, Köyliöstä, Harjavallasta ja Lappi tl:stä. Raumalta ja Laitilasta paikalle hälytettiin kaksi nostolava-autoa. Kaikkiaan sammutustyöhön osallistui toista sataa palomiestä.

Sisäministeriö aloitti tänään alustavat tutkimukset palomiehen kuolemaan Euran tehdaspalossa johtaneen turman syiden selvittämiseksi. Alustavien tutkimusten tarkoituksena on selvittää, riittävätkö poliisin ja työturvallisuusviranomaisten tekemät tutkimukset, vai onko tarvetta erilliseen pelastustoimen lisätutkimukseen.

Sisäministeriö päättää näiden alustavien tutkimusten perusteella viikon alussa, onko tarvetta pelastustoimen erillisen tutkintaryhmän perustamiseen. Pelastusylijohtaja Pentti Partanen esitti tänään surunvalittelunsa tulipalossa tapaturmaisesti kuolleen palomiehen omaisille ja läheisille.
(MTV3-STT)

Seitsemän uutisten juttu Kauttuan palosta. Toimittajana Kari Hippi. Haastateltavina Åkerlund & Rausingin toimitusjohtaja Eero Ravantti ja Euran palokunnan apulaispalopäällikkö Timo Nurminen. (1:42)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.